23 / 04 / 2024

TAV İnşaat Umman Muskat Havalimanı'nda

TAV İnşaat Umman Muskat Havalimanı'nda

Umman'ın başkenti Muscat'ta gerçekleştirilecek, Uluslararası Muskat Havalimanı Projesi dahilindeki "Pist ve Altyapı İşleri"nin, TAV İnşaat ve Atina Merkezli CCC'nin oluşturduğu ortak girişime verildiği bildirildi



Tav İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, Proje Müşavirliğini Danimarkalı Cowi-Larsen ve Fransız ADP'i firmalarının yaptığı projenin ihalesinin, üç buçuk aylık detaylı bir değerlendirme sonucunda, TAV İnşaat - CCC Ortak Girişimi'nin kazandığı belirtildi. İhale bedeli 1 milyar 170 milyon dolar olan projenin dünyanın en büyük havalimanı projelerinden biri olarak kabul edildiği kaydedildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TAV İnşaat İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. M. Sani Şener, Körfez ülkelerinden bir yenisine daha Türk Bayrağı'nı ve TAV'ın imzasını taşımaktan gurur duyduklarını belirterek, "Aynı proje kapsamında yakın tarihte ihalesi yapılacak olan Terminal Binası işi için de yeterlilik aldık. Dünyada şu andaki en büyük projeler arasında yer Umman Muskat Projesi ile birlikte TAV İnşaat'ın toplam iş hacmi 9 milyar doları aştı" dedi.

Şener, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durumda, TAV İnşaat'ın sektör devleri Strabag, J&P ve Larsen&Toubro firmalarını geride bırakarak bu ihaleyi kazandığına dikkati çekerek, TAV İnşaat'ın gerçekleştireceği bu büyük proje sayesinde bir çok Türk mimar, mühendis ve işçisi ile Türk firmasına iş olanağı yaratabilmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.


Geri Dön