25 / 04 / 2024

TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor!

TAV İnşaat’ta borç gerilimi devam ediyor!

Bankalarla borç yapılandırmasında olan TAV Grubu’nun iştiraki TAV İnşaat’ta ortaklar arasındaki anlaşmazlığın devam ettiği öğrenildi...



TAV Grubu’nun 350 milyon dolar olan toplam borcu bulunuyor. Şirketin, yüzde 40 hissesi Tepe Grubu’nun, yüzde 40 Akfen Holding’in ve  yüzde 20 hissesi ise Sera İnşaat’a ait.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Edinilen bilgiye göre, Akfen tarafı yüzde 40 ortaklığı bulunan şirketin yönetiminde yer almadığını bildirerek borçlarda imzası olmadığı için yapılandırmada taahhüt altına girmek istemediğini belirtti. Tepe Grubu ise vakıf şirketi oldukları teziyle yine borç yapılandırmasında taahhütte bulunmuyor.

Bankacılık çevreleri Türk Ticaret Kanunu’nun 553’üncü maddesine vurgu yaparak şirketlerin kurucuları, yönetim kurulu üyeleri, yöneticilerinin şirkete, pay sahiplerine ya da şirket alacaklarına karşı vermiş oldukları zararlardan dolayı sorumlu olduğunu belirtiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan taraflardan TAV CEO’su Sani Şener TAV İnşaat’ta Akfen Holding’in ortaklıktan ayrılacağını dile getirdi ve bankalarla yürütülen yeniden yapılandırma müzakereleri kapsamında Akfen Holding’in hissesini Sera İnşaat’a devredeceğini aktardı. Şener, Sera İnşaat’ın da buna karşılık İDO’daki yüzde 10 hissesini Akfen Holding’e vereceğini iddia etti. Akfen’in patronu Hamdi Akın ise hisse devirlerinin kesinleşmediğini masadaki formüllerden biri olduğunu dile getirdi. Diğer yandan Akfen Holding, haziranda hisselerini Gazelle’ye devretmek istemiş ancak bu devir ortakları tarafından kabul edilmemişti.

TAV İnşaat yol ayrımında!


Geri Dön