25 / 04 / 2024

TAV krizi inşaata gömdü

TAV krizi inşaata gömdü

Havaalanı projelerinde önemli bir Türk markası olan TAV İnşaat, krize rağmen 2008 yılını 42 milyon dolarlık "kâr" ile kapattı



Uluslararası projelerde önemli havaalanı inşaatlarına imza atan TAV İnşaat, küresel krize rağmen 2008 yılını kâr ile kapattığını açıkladı. TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen "TAV İnşaat'ın Körfez ve Kuzey Afrika bölgelerinde yapımına devam etmekte olduğu projeler ile toplam cirosunda bir önceki yıla oranla yüzde 107 artış gerçekleşti. 2008 yılında şirketimiz konsolide bazda 42 milyon dolar net kâr elde etti. Bu rakam, firmamızın yürütmekte olduğu çizginin ve yaptığı işlerin, global krize dayanaklılığının da bir göstergesidir" dedi. "Atatürk Havalimanı'nın inşaatı ile başlayan projelerimizin büyüklüğü bugüne kadar toplam 8 milyar dolara ulaştı” diyen Selen, “Planladığımız yeni projelerimizle büyümeye ve kârlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (Yenişafak)

Konuyla ilgili diğer haberler:

TAV İnşaat, krize rağmen 2008 yılını kar ile kapattı

TAV İnşaat, ekonomik krize rağmen UFRS konsolide bazda hazırlanan mali tablolarında 42 milyon dolar net kar elde ederken, 680 milyon dolar ciroya ulaştı

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, şirketin Körfez ve Kuzey Afrika bölgelerinde yapımına devam eden projeler ile toplam cirosunda önceki yıla oranla yüzde 207 artış sağladığını bildirdi. Selen, şöyle dedi:"Bilindiği gibi TAV İnşaat, havalimanı inşaatı yapımı projelerinde uluslararası bir Türk markası olmuştur. Hız kesmeden devam eden inşaat projelerimizle birlikte, hem kar açıklayabilmemiz, hem de çalışan sayımızı yüzde 29 oranında artırarak ekonomiye sağladığımız katkı dikkate alındığında, kriz ortamında aldığımız çok hızlı kararların, çalışanlarımız arasındaki iletişimin ve analitik yönetimin en güzel örneğini sergilediği açıktır. 2008 yılında şirketimiz konsolide bazda 42 milyon dolar net kar elde etmiştir. Bu rakam, firmamızın yürütmekte olduğu çizginin ve yaptığı işlerin, global krize dayanaklılığının da bir göstergesidir."

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen ayrıca, Atatürk Havalimanı'nın inşaatı ile başlayan projelerinin 8 milyar dolara ulaştığını hatırlatırken, "Bu büyüklüğün 1.6 milyar dolarlık kısmını tamamladık ve 6.4 milyar dolarlık bölümünün yapımını sürdürmekteyiz. TAV İnşaat olarak havalimanı inşaatı sektöründe stratejik ortaklarımız, oluşturduğumuz iş modelimiz ile beraber üstlenmiş olduğumuz ve üstlenmeyi planladığımız yeni projelerimizle büyümeye ve karlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Kafkaslar'da inşaat sektöründe kısa sürede büyük projelere imza attıklarını ve kaliteli iş anlayışını hızlı inşaat bitirme becerisi ile bütünleştirdiklerini bildiren TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, şunları söyledi:"Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Terminali,  Ankara  Esenboğa Havalimanı,  İzmir  Dış Hatlar Terminali'nin yapımını Atatürk ve Adnan Menderes Havalimanları'nın ise İç Hatlar Terminalleri'nin yenilenmesini gerçekleştirdi. Yurtdışında TAV İnşaat'ın imza attığı projeler arasında ise Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai'de bulunan Emirates A380 Hangarları, Gürcistan'da başkent Tiflis ve Batum'un Uluslararası Havalimanları ve Kahire de TB3 Kahire Havalimanı Terminal Binası'nın yapımı bulunuyor. TAV İnşaat, halen Katar'da Yeni Doha Havalimanı Yolcu Terminali, Libya'da Tripoli ve Sabha Uluslararası Havalimanı ve Tunus'un Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanları'nın inşaatını yürütüyor. Giderek büyüyen iş hacmi ve yurtdışındaki başarılı projeleri ile uluslararası bir marka haline gelen TAV İnşaat, Dünya inşaat sektöründe önde gelen bir güç olma yolunda kararlı adımlar atıyor. TAV, Tepe ve Akfen gruplarının ortak girişimleriyle 1997 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesinin kazanılmasının ardından kuruldu. İstanbul Atatürk Havalimanı dünyada 'yap-işlet-devret' modeliyle gerçekleşen havalimanı projelerinin ilk örnekleri arasında yer aldı. TAV 11 yıl boyunca hem havalimanı yapım projelerinde, hem de havalimanı işletmeciliği gibi yepyeni bir sektörde Türkiye'nin uluslararası markalarından biri olma yolunda çok önemli adımlar attı."

TAV İnşaat Genel Müdürü Aylin Selen, hızlı büyüme ve yeni yatırım fırsatları nedeniyle yeniden yapılanarak 'inşaat' ve 'işletme' hizmetlerini 'TAV İnşaat' ve 'TAV Havalimanları Holding' olarak gruplandırdıklarını anlattı. Selen, çalışmalara devam ederek, Türkiye'yi en şekilde temsil etmeye devam edeceklerini ekledi.TAV, istihdamını yüzde 29 artırdı

TAV İnşaat, geçen yıl 42 milyon dolar net kâr elde ettiğini açıkladı. Faaliyetlerinden 680 milyon dolar ciro elde eden TAV İnşaat'ın Genel Müdürü Aylin Selen, TAV'ın Körfez ve Kuzey Afrika bölgelerinde yapımına devam ettiği projeler ile toplam cirosunda bir önceki yıla oranla yüzde 107 artış gerçekleştirdiğini bildirdi. TAV İnşaat'ın, havalimanı inşaatı yapımı projelerinde uluslararası bir Türk markası olduğunu ifade eden Selen, “Hız kesmeden devam eden inşaat projelerimizle birlikte, hem kâr açıklayabilmemiz, hem de çalışan sayımızı yüzde 29 oranında artırarak ekonomiye sağladığımız katkı dikkate alındığında, kriz ortamında aldığımız çok hızlı kararların, çalışanlarımız arasındaki iletişimin ve analitik yönetimin en güzel örneğini sergilediği açıktır” diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nın inşaatı ile başlayan projelerinin büyüklüğünün bugüne kadar toplam 8 milyar dolara ulaştığını belirten Selen, bu büyüklüğün 1.6 milyar dolarlık kısmını tamamladıklarını, 6.4 milyar dolarlık kısmının ise yapımını sürdürdüklerini bildirdi. Selen'in verdiği bilgiye göre, TAV İnşaat, Türkiye'de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Terminali, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Dış Hatlar Terminali'nin yapımını Atatürk ve Adnan Menderes Havalimanları'nın ise İç Hatlar Terminalleri'nin yenilenmesini gerçekleştirdi. TAV'ın yurt dışında ise Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Kahire, Katar, Libya, Tunus gibi ülkelerde de yatırımları bulunuyor. (Türkiye)


Geri Dön