26 / 04 / 2024

Tayfur Coşkunüzer, Bursa'da kaba inşaatı biten okulun inşaatını tamamlayacak!

Tayfur Coşkunüzer, Bursa'da kaba inşaatı biten okulun inşaatını tamamlayacak!

Bursa´da hayırsever iş adamı Tayfur Coşkunüzer, Osmangazi ilçesinde kaba inşaatı biten ilköğretim okulunun inşaatını tamamlamayı üstlendi



Bursa Valisi Şahabettin Harput, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, ilim ve irfan ocaklarının sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Bir ülkenin gelişebilmesinin, o ülke bireylerinin iyi bir eğitimden geçirilmesiyle mümkün olacağını belirten Harput, "Altın zincire bugün yeni bir halka daha ekledik. Son zamanlarda okul kampanyamıza büyük ilgi var. Önümüzdeki günlerde de yeni protokoller imzalayacağız" dedi.

Harput, Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesi´ndeki eski okul binasının yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tahsis edilen 300 bin lira ödenek ve İlçe Kaymakamlığı imkanlarıyla kaba inşaatı yapılan 10 derslikli ilköğretim okulunun geriye kalan kısmının Tayfur Coşkunüzer tarafından tamamlanarak, kullanma hakkının Bursa Valiliği il tüzel kişiliğine devredileceğini kaydetti. Tayfur Coşkunüzer de okula 15 yıl önce vefat eden babası Necdet Coşkunüzer İlköğretim Okulu adı verileceğini dile getirerek, bunun ilk hayır işleri olacağını söyledi.

Bundan sonra yeni yatırımlar da yapmak istediklerini ifade eden Coşkunüzer, "Çünkü insan hayatı ancak eğitimle gelişir. Böyle bir okul yaptırmak bizi heyecanlandırdı. Babamızın adının burada yaşaması son derece önemli. Paranın götürülebilecek bir yeri yok" diye konuştu. Okulun, 2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete girmesi öngörülüyor.
AA

Geri Dön