25 / 04 / 2024

TCMB'nin rezervlerindeki gerileme devam ediyor!

TCMB'nin rezervlerindeki gerileme devam ediyor!

Bankacıların hesaplamaları baz alındığında TCMB'nin geçen hafta itibarıyla toplam rezervleri 3 milyar dolar olurken net rezervleri ise, 2 milyarın üzerinde seyretti.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin seçimlerin ikinci turundan önce son hafta olan 26 Mayıs haftası itibarı ile toplam rezervlerinin yaklaşık 3 milyar dolar, net rezervlerinin ise 2 milyar dolar üzerinde gerilediği hesaplanıyor.

TCMB nin rezervlerindeki gerileme devam ediyor!

Bankacıların hesaplamaları seçimlerin birinci tur öncesinde yüksek döviz talebinden dolayı 9 milyar dolar gerileyen, birinci turdan sonraki ilk hafta 3.5 milyar dolar daha azalma kaydeden döviz rezervlerindeki gerilemenin geçen hafta da sürdüğünü kaydetti.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön