28 / 03 / 2024

Tecde-Yeşilyurt yolu bulvara dönüşüyor!

Tecde-Yeşilyurt yolu bulvara dönüşüyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya-Yeşilyurt yolunun Malatya’nın önemli arterlerden bir tanesi olduğunu belirterek, burada yapılan düzenleme çalışmaların yanı sıra, yeni bulvarlar açılacağını söyledi...




Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile bazı daire başkanı, daire müdürleri ve Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit’le birlikte çalışmaları devam eden Tecde-Yeşilyurt yolunda incelemelerde bulundu.


İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya-Yeşilyurt yolunun Malatya’nın önemli arterlerden bir tanesi olduğunu belirterek, burada yapılan düzenleme çalışmaların yanı sıra, yeni bulvarlar açılacağını söyledi. Başkan Çakır, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:


“Yollar, bulvarlar şehirlerin gelişmesi için çok önemli. Bu açıdan Malatya’da az olan geniş cadde ve bulvar sayımızı inşallah bu dönemde arttıracağız. Geçtiğimiz dönemde 80 kilometreye yakın yeni yol açma ve genişletme çalışması yaptık ve bir çok cadde ve bulvarı Malatya’mıza kazandırdık. Bunların birçoğunu da prestij caddeler haline dönüştürdük. Bu dönem içerisinde açıklamış olduğumuz projelerden bir tanesi de Malatya-Yeşilyurt Yolu’ydu. Dolayısıyla ana arterlerin-ana imarlı yolların mutlaka düzenli hale getirilmesi ve buraların da birer prestij yola dönüştürülmesi gerekiyor. Yeşilyurt bölgemiz de özellikle yapılaşmasıyla, gelişmesiyle imarı biraz daha sağlıklı olan bir bölgemiz. Buranın hızlı gelişmesini sağlamak amacıyla da özellikle bu yolumuzu genişletiyoruz. Mevcut yolumuz bölüm bölüm genişliği yaklaşık 15-20 metre arasında bir yoldu. Şu anda bu yolumuzu 50 metreye çıkarıyoruz.”


“MALATYA’MIZI DAHA SAĞLIKLI GELİŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Başkan Çakır, yol etrafında yeşil alanları yoğun bir şekilde değerlendireceklerini dile getirerek, “Refüjde olan ağaçlarımız vardı. Bunlar ağaç sökme makinelerimizle çıkarılarak saksılara alındı veya parklarımıza taşındı. Burada hem orta refüjde geniş bir yeşillik bırakıyoruz hem de yolun her iki tarafında yeşil bir bant oluşturuyoruz. Aynı zamanda yürüyüş yolu ve kaldırımla birlikte bisiklet yolunu da burada projemizde uyguluyoruz” açıklamasında bulundu.


Yeşilyurt Belediyesi’nin de ara yolları, sokakları yapacağını kaydeden Başkan Çakır, “Dolayısıyla bu işbirliği içerisinde Malatya’mızı daha sağlıklı geliştirmek için çalışıyoruz. Altyapıda da çalışmalar devam ediyor. Hatların, deplaselerin yapılması da bu aşamada devam ediyor. İşte bunlardan bir tanesi de buradan geçen Horata suyunun menfezidir. Menfez, 7 metreye 2.5 metrelik ölçülerde yapılıyor. Dolayısıyla altyapıyla birlikte bu üstyapılarımızı hızlı bir şekilde bu dönem içerisinde ortaya koymuş olduğumuz projelerle birlikte hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarımız, diğer bölgelerimizde de devam edecek” diye konuştu.


BAŞKAN ÇAKIR’A TEŞEKKÜR


Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi’nin Tecde-Yeşilyurt yolunu 50 metre genişliğe çıkardığını anımsatarak, “Büyükşehir Belediyemiz kendi sorumluluk alanı ile ilgili yollarda çalışmalarını yaparken bizler de Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerimize düşen noktalarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha önce proje aşamasında çalışmalar yapılmıştı. Bu tablo, Malatya’da Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyesinin bir ortak çalışmasını ortaya koymaktadır” dedi.


Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerinin çatısı olduğunu ifade eden Polat, “Büyükşehir Belediyemiz ana fotoğrafı ortaya koyarken inşallah bizler de ilçe belediyeleri olarak detaylara ineceğiz. Ve bir bütün halinde çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bütün çalışan arkadaşlara teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.



Malatya Güncel


Geri Dön