19 / 04 / 2024

TED’in yeni koleji, Tema İstanbul projesinin içinde kurulacak!

TED’in yeni koleji, Tema İstanbul projesinin içinde kurulacak!

Tema İSTANBUL, yine Türkiye’nin en köklü ve en iddialı eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı. TED’in yeni koleji, Tema İSTANBUL projesinin içinde kurulacak. TED Koleji, 2015–2016 öğretim yılında Tema İSTANBUL’da ders başı yapacak...



Türkiye’nin alanlarında sembol olan iki kurumu, Tema İSTANBUL’da buluştu. Türkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İSTANBUL, yine Türkiye’nin en köklü ve en iddialı eğitim kurumu Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile anlaştı. TED’in yeni koleji, Tema İSTANBUL projesinin içinde kurulacak. TED Koleji, 2015–2016 öğretim yılında Tema İSTANBUL’da ders başı yapacak. 



Türkiye’nin sektörlerinde en iddialı kuruluşları MESA, AVRUPA KONUTLARI, ÖZTAŞ ve KANTUR-AKDAŞ ortaklığı ile İstanbul Atakent’te yükselen Tema İSTANBUL, sunduğu eşsiz avantajlara bir yenisini daha ekledi. Dünyanın sayılı karma projeleri arasında gösterilen Tema İSTANBUL, sunduğu eğitim imkanları ile de rakipsiz olduğunu ortaya koydu. Tema İSTANBUL, köklü eğitim kurumlarından Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile uzun süredir yürüttüğü görüşmeleri sonuçlandırdı. TED, yapılan işbirliği anlaşması kapsamında,  yeni okulunu Tema İSTANBUL’da kurma kararı aldı. Tema İSTANBUL’da yaşayacak aileler, çocuklarını ülkenin en iddialı eğitim kurumu TED Koleji’nde okutma şansını yakaladı. 

“Tema İSTANBUL’lu çocuklar TED Kolejli olacak”

Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan, Türkiye’nin master planlı ilk özel sektör projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını vurgulayarak, “Tema İSTANBUL’da en çok önemsediğimiz konulardan biri eğitimdi. Uzun süre, bunu en doğru ve etkin şekilde çözmek için birçok ciddi eğitim kurumuyla görüşmeler yürüttük. Geldiğimiz noktada Türkiye Eğitim Derneği gibi alanında tartışmasız en saygın konuma sahip bir kurumla işbirliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Tema İSTANBUL’lu çocuklar TED Kolejli olacak ve okullarına yürüyerek gidip gelebilecek” diye konuştu. 

TED Başkanı Pehlivanoğlu: “Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz”

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise Tema İSTANBUL gibi çağdaş ve sembol bir projede yeni bir okul açacak olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Türk Eğitim Derneği, okul öncesinden yüksek öğrenime kadar tüm boyutlarda, yaptığı eğitim çalışmalarını uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir. Biz, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Açtığımız her yeni okulla da, bunu başarmanın çabası içinde olacağız.” 

Deneyimli tasarım ekibi yüksek standartta bir okul 

Tema İSTANBUL içinde yer alacak TED Koleji binası, eğitim yapılarının öneminin bilincinde deneyimli bir tasarım ekibi tarafından yüksek standartlar hedeflenerek projelendirildi. İddialı bir eğitimin gerektirdiği tüm olanaklara sahip olacak okul, öğrenci ve öğretmenlere konforlu bir eğitim olanağı sunacak. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinden oluşacak okulda, her sınıf/sene için 4’er şube yer alacak. Standart sınıfların yanında yabancı dil sınıfları, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, sosyal aktivitelerini yapabilecekleri kulüp odaları, müzik odaları, jimnastik alanları da en ince ayrıntısına kadar planlandı. 



80 derslik, kapalı yüzme havuzu, her bölüme özel kütüphane

Laboratuvar, resim ve müzik derslikleri de dahil olmak üzere toplam 80  adet dersliğin bulunacağı okulda her bölümde kendine ait kütüphane ve yemekhane konumlanacak.  Ayrıca çok amaçlı spor salonu, 20x9 metre kapalı yüzme havuzu, konferans salonu gibi sosyal aktivite alanları üst düzey konfor anlayışı ile tasarlandı. 

Sonuç olarak proje kapsamında modern cephesi, son teknolojinin kullanıldığı sınıfları, yüksek standartların hedeflendiği altyapısı ile örnek bir eğitim kurumu tasarım ve uygulaması hayata geçirilecek. Okulun 2015-2016 eğitim döneminde ders başı yapması bekleniyor. 

Sayılarla Tema İSTANBUL’da kurulacak TED Koleji:

24.000 metrekare inşaat alanı 

6.800 metrekare oyun alanı ve açık alan 

11.500 metrekare  açık spor sahaları 

2 adet tenis kortu

2 adet multi-spor sahası

1 adet futbol Sahası

1 adet oyun alanı 

1176 öğrenci kapasitesi 


Fotoğrafaltı: 

Türkiye Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanloğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Tema İSTANBUL’u ziyaret etti. Tema İSTANBUL Üst Yönetimi ve Tema İSTANBUL Genel Müdürü Mesut Arslan’ın ağırladığı Yönetim Kurulu Üyeleri okulun maketini dikkatle inceledi. 



BİLGİ NOTU

İstikrarlı satışları ile sektöre referans oldu

Kapsadığı 1.5 milyon m²’nin üzerindeki devasa alanı ve farklı donatılarıyla Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük karma kullanım projesi olan Tema İSTANBUL, 16 bin kişiye çağdaş yaşam alanları, binlerce kişiye de istihdam sağlayacak. %84’ü yeşil alan olmak üzere toplam 330 bin m² üzerine kurulan Tema İSTANBUL konut etabının yatırım değeri ise 600 milyon dolara ulaşacak. Bölgesinde referans olarak gösterilen bu seçkin konut projesi, lansman öncesinde 7 gün içinde imzalanan bini aşkın satış sözleşmesiyle de ayrı bir rekorun sahibi oldu. Tema İSTANBUL, lansman sonrası sürdürdüğü başarılı grafiği ile de ziyaretçilerin müşteriye dönüşüm oranı, aylık satış rakamları gibi alanlarda da rekorlara imza atmaya devam ediyor. Tema İSTANBUL, eşsiz Satış Ofisi ve Ön Peyzajı’nın yanı sıra güçlü ve istikrarlı satış grafiği ile de sektörünün referans noktası konumunda. 

İstanbul’un kalbinde, benzersiz bir gelecek vaat ediyor

Türkiye’nin mega karma projesi Tema İSTANBUL’un ana fonksiyonlarından olan konut bölgesi, 1.5 milyon metrekarelik dev proje arazisi içerisinde, 330 bin metrekarelik özel bir alan içinde yer alıyor. Dev karma projenin aynı zamanda ilk etabı olan konut bölgesinin konumu, bölgenin iklim ve coğrafi yapısı da özenle değerlendirilerek seçildi. Tema İSTANBUL’un kapladığı dev arazinin güney bölgesinde yer alan konut bölgesi, sessiz, huzurlu, korunaklı ve özel bir noktada yer alıyor. Tema İSTANBUL konutları, eşsiz özelliklerinin yanı sıra bulunduğu kot seviyesinin de avantajıyla, Küçükçekmece Gölü ve panoramik kent manzarasına sahip bulunuyor. Tema İSTANBUL konut bölgesi arazisinin de %84’ü, peyzaj ve doğal yeşil alan olarak düzenleniyor. 



‘Kazandıran’ proje, cazip fırsatlar sunuyor

Karma projenin diğer fonksiyonlarının hayata geçmesiyle ortaya çıkacak önemli değerin müşterilere sunulduğu Tema İSTANBUL konutları, devam eden lansman avantajları ile hızla ilerleyen inşaat aşamasında da güçlü satış grafiğini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Tema İSTANBUL konutlarının, henüz projenin yapım aşamasında dahi en az %40 ve üzeri bir oranda değer kazanması bekleniyor. Tema İSTANBUL konut bölgesi, 3–12 kat ile 18–30 kat arasında değişen alçak ve yüksek bloklarda yer alan toplam 3.614 konuttan oluşuyor. Tema İSTANBUL’da, 1+1’den 4+1’e kadar uzanan farklı büyüklük ve tipteki zengin daire seçenekleri ile tüm ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor. Projede, beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kapalı ve açık spor ve aktivite alanları, çok amaçlı spor sahası ve tenis kortları ile sosyal olanaklar da en üst seviyede yer alıyor. Tema İSTANBUL konutlarında, yaklaşık 6.400 araçlık kapalı ve 800 araçlık açık otopark alanı da bulunuyor. 

Devasa projenin yaratacağı mega değer, konut sahiplerinin

Mega karma proje Tema İSTANBUL, uyuma bölgesi olan semtinin kaderini değiştirecek; Atakent’i, ‘yaşam’, ‘eğlence’, ‘iş’, ‘sosyal’ ve ‘kültür’ merkezine dönüştürecek, özgün, güçlü ve farklı fonksiyonlardan oluşuyor. Tema İSTANBUL’da, konut bölgesinin yanı sıra yine uluslararası nitelikte ve önemli büyüklükteki; ticari bölümler, sosyal-kültürel buluşma merkezi, farklı alışveriş konsepti ve Türkiye’nin dünya çapındaki temalı eğlence parkı tamamlayacak. Hizmete açılacağı dönemin, dünyanın en güncel projesi olacak Tema World’ün, bir bölümü yabancı olmak üzere yılda 3 milyon ziyaretçi çekeceği öngörülüyor. Tüm fonksiyonları ile birlikte yaklaşık 16 bin kişinin yaşayacağı, 4-5 bin kişinin çalışacağı mega karma projede, başta farklı alışveriş konsepti ve Tema World gibi diğer fonksiyonlarla birlikte Tema İSTANBUL’un yaratacağı devasa toplam değer ise Tema İSTANBUL’da, konut sahiplerine daha bugünden karşılıksız olarak sunulmuş durumda. 

Tema İSTANBUL’un yakınından değil, kendisinden konut alınır

Çok fonksiyonlu yapısı, mega ölçeği ve eşsiz birçok özelliği ile Tema İSTANBUL, daha şimdiden çok önemli bir cazibe merkezi konumuna erişti. Tüm üstün nitelikleri ile Tema İSTANBUL, hem karma proje özellikleri ile hem de cazibe merkezi olarak, bölgesinin ve sektörünün referans noktası olarak kullanılıyor. Satışa çıktığı günden bu yana binlerce aile, bu çok önemli cazibe merkezi Tema İSTANBUL’un, kenarından değil içinden, yakınından değil kendisinden konut almayı tercih ederek, büyük avantajlara sahip oluyor.

Eğlence Parkı, yılda 3 milyon ziyaretçi ağırlayacak

Ortakların güçlü yapısı ve seçkin özellikleri ile ‘kazandıran’ bir proje olmayı hedefleyen Tema İSTANBUL’da, dünya çapında bir eğlence parkı da yer alıyor. Standart bir lunapark mantığının çok ötesinde, Türkiye’nin gerçek anlamda ilk temalı eğlence parkı olacak proje, 400 bin metrekarelik büyüklüğü ile rekor bir alan üzerine inşa edilecek. Yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirilecek olan Temalı Eğlence Parkı, kurgulanmış hikâyeleri, birbirinden farklı ve renkli temaları, heyecanlı aktiviteleri ile hayalle gerçeği buluşturacak, bir ilke imza atacak. Her yaş grubundan tüm aile bireylerine hitap edecek olan Temalı Eğlence Parkı’nı, yıllık ortalama 3 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Tema İSTANBUL’la ilgili bunları biliyor musunuz?

Sadece konut bölgesinde kullanılan 50.000 ton demir ile 7 Eyfel Kulesi yapılabilir. 

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük özel sektör gayrimenkul projesidir.  

50 adet Taksim Meydanı büyüklüğündedir. 

Türkiye’nin en hızlı ve en büyük şantiyesine sahiptir.  

4 bin işçi çalışır, günde 14 dairenin kaba inşaatı tamamlanır. 

Sadece konut bölgesinde 2 Gülhane Parkı büyüklüğünde yeşil alan vardır. 



Geri Dön