25 / 04 / 2024

Tekel binası rezidans oluyor!

Tekel binası rezidans oluyor!

YABANCI sigara firmalarına satılan TEKEL'in bina ve arazileri büyük aile gruplarına rezidans yapılması için peşkeş çekiliyor. Konumu itibariyle " kupon arazi " olarak nitelendiriliyor.



YABANCI sigara firmalarına satılan TEKEL'in bina ve arazileri büyük aile gruplarına rezidans yapılması için peşkeş çekiliyor. Konumu itibariyle "kupon arazi" olarak nitelendirilen TEKEL'in  İzmir  Alsancak'taki 7 bin 699 metrekare genişliğindeki tütün bakım işletmeleri arazisi için 2009 yılında açılan ihaleyi 14 milyon 750 bin TL ile en yüksek teklifi veren Gürel ve Karabacak ailelerinin oluşturduğu İzmir Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. Aradan geçen sürede arsa sahipleri ile belediye arasında imar sorunu çözülemedi. Karabacak ailesi de bir süre sonra ortaklıktan çekildi. 

Bir zamanlar on binlerce insana istihdam sağlamış olan, Kahranıanlar'daki eski Tekel Yaprak Tütün Bakım işletme Atölyeleri'nin bulunduğu arsaya rezidans onayı çıktı. Çankaya'da Gürel Towers'ı yapan Gürel Ailesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndaıı satın aldığı Tekel binalarının 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değiştirildi. Toplam 7 bin 699 metrekare büyüklüğündeki arsanın İzmir 5. İdare Mahkemesi kararı doğrultusunda değiştirilen imar planları. İzmir Büyiikşehir Belediyesinde askıya çıkarıldı. Planlar 17 Şubat a kadar askıda kalacak. 


Aydınlık


Geri Dön