16 / 04 / 2024

Tekel fabrikası binası için ciddi müşteriler ortaya çıktı

Tekel fabrikası binası için ciddi müşteriler ortaya çıktı

Tekel fabrikası binası için şimdilerde ciddi müşterilerin ortaya çıktığı konuşuluyor



Yıl 1975. Dönemin başbakanı Süleyman Demirel, tütün sektörünün o dönemki başkenti Akhisar'a bir sigara fabrikası kurulması talimatı vermiş.

Hemen temel atılmış. Ancak aradan geçen 34 yılda 1 milyon metrekare alan üzerine yapılan inşaat bir türlü bitmek bilmemiş. Tabii bugüne kadar harcanan 230 milyon dolarda cabası. Fabrika bir türlü faaliyete geçememiş. Tekel özelleştirildiği için bu yarım fabrika ve arsa Maliye Bakanlığı'na devredilmiş...

Öğrendiğimize göre, bu şanssız Tekel fabrikası binası için şimdilerde ciddi müşteriler ortaya çıkmış. Binayı atıl durumdan kurtarmak için Başbakan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Milletvekili Recai Berber ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı yatırımcılara teklifler götürüyormuş.

Arınç ve Hızlı, Türkiye'de Chery otomobil markası için yatırım hazırlıkları yapan Mermerler Otomotiv'e de teklif götürmüş. Yüksel Mermer ve Çinli heyet araziyi ve binayı incelemiş ve olumlu görüş bildirmiş. Recai Berber ise Ülker Grubu'na teklif götürmüş. Ülker burayı zeytin ve yağ fabrikası için kullanmak istiyormuş, iki grup incelemelerini sürdürürken, Aksa Jeneratör de üçüncü talipli olarak ortaya çıkmış. Aksa, İstanbul'daki jeneratör fabrikasını Akhisar'a taşımak istiyormuş. Tabii bu arsa ve binanın satışı için son kararı Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi verecek.
Para
 


Geri Dön