25 / 04 / 2024

TEKEL taşınmazlarına en yüksek teklif Saki Kalender OGG'den

TEKEL taşınmazlarına en yüksek teklif Saki Kalender OGG'den

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait Ankara taşınmazının ihalesinde en yüksek teklifi, 30 milyon lirayla Saki Kalender Ortak Girişim Grubu (OGG) verdi



Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında İdare Binası Toplantı Salonu'nda yapılan ihalede 1 elemesiz turun ardından, 4 elemeli tur yapıldı.

Elemesiz turda en yüksek teklif 20 milyon lira olurken, ilk elemeli turda en yüksek teklif 21 milyon 750 bin lira oldu ve Fatih Rüstü Demirbağ elendi.

İkinci elemeli turda en yüksek teklif 24 milyon lira, üçüncü elemeli turda 25 milyon 100 bin lira olurken, sırasıyla Özerdemler Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Mehmet Yalçın ve Hüseyin Duman-Seyit Mehmet Mutlu-Ahmet Danışman ve Ahmet Sinan Poyraz OGG elendi.

İhalede daha sonra açık artırmaya geçildi. 25 milyon 600 bin lira başlangıç tutarı ve 50 bin lira artırım aralığıyla başlayan ihalede, altıncı turda TED  Ankara  Koleji Vakfı ihale dışı kalırken, bu turda en yüksek tutar 30 milyon lira oldu.

Nihai pazarlık görüşmesinin 7. turunda Kayasu Elektrik Üretimi Enerji İnşaat A.Ş ile Salt Madencilik Nakliyat Kimya Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş ihaleden çekildi. Bu turda, Saki Kalender OGG, bir önceki turda verdiği teklifi yineledi ve böylece nihai pazarlık görüşmelerinde verilen en yüksek teklif 30 milyon lira oldu. İhale, teknik olarak sonuçlandı.
AA


Geri Dön