19 / 04 / 2024

Tekel'in binaları belediyeye devredilecek!

Tekel'in binaları belediyeye devredilecek!

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, özelleştirme kapsamında American British Tobacco firmasının satın aldığı Tekel Sigara Fabrikası binalarının, belediyeye devredileceğini söyledi



Alaydın, binaların Bitlis Belediyesine kazandırılması için ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Fehmi Alaydın, "Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla American British Tobacco firmasına satılan Tekel'in binalarını almak için, firmayla sıkı bir pazarlık yaptık" dedi. Bitlis'te Tekel'e ait alanlar için projeler üreteceklerini ve buraya sosyal tesisler yapacaklarını bildiren Alaydın, şöyle konuştu: "Tekel'in Papşen deposunu aldık. Burada bir sıkıntımız yok. Tekel'in Kurubulak'taki binalarını belediyeye kazandırmak için de milletvekillerimizle yoğunlaştık. Yetkililerle sıkı bir pazarlık sonucu anlaştık ve Tekel binalarını belediyeye kazandırdık. Önümüzdeki günlerde devrini alacağız. Papşen ve Kurubulak'taki yerler için, yeni projeler yapacağız. Buralara sosyal tesisler yapacağız. Bu konuda halka istişareler yaparak, onlarında görüşünü alacağız.

Kamuoyu araştırması yaparak Bitlis'e yakışan işler yapacağız. Bunun için sabırlı olacağız." Bitlisli iş adamlarının bu yerler için kendilerine destek verdiğini anlatan Alaydın, Bitlisli iş adamı Cemil Özgür'ün, bu proje için kendilerine 25 bin lira destek sağladığını ifade etti. Bitlis halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu ve bu alanlarda sosyal tesisler kurularak halka hizmet vereceğini vurgulayan Alaydın, artık Tekel binalarının ve depolarının belediyenin malı olduğunu belirtti. Alaydın, Bitlis halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve Bitlis'i modern bir görünüme kavuşturmak için, bundan sonra da çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön