19 / 04 / 2024

Tekfen, Sahraaltı Afrika ve Kanada'yı mercek altına aldı!

Tekfen, Sahraaltı Afrika ve Kanada'yı mercek altına aldı!

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, müteahhitlikte faaliyet alanları ile coğrafyalarını genişletme ve çeşitlendirmenin iyi bir risk yönetim tekniği olduğunu belirtti. 




Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı;  "Bu sebeple çokça seslendirilen Sahraaltı Afrika ve Kanada, Tekfen'in ilgisini çeken potansiyel pazarlar arasında. Önümüzdeki dönemde mevcut know-how'ımızla ilişkili yenilenebilir enerji ve tarımsal üretim alanlarına yatırım da stratejik planımızın öncelikleri arasında bulunuyor." dedi.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 2018 hedeflerini aktaran Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, geçen yılın 9 aylık sonuçlarına bakıldığında Tekfen Holding'in hedefleri aşarak başarılı bir performans sergilediğini dile getirdi. 

 

"Orta Doğu'daki gelişmeler, Taahhüt Grubumuzu yakından ilgilendiriyor"
Osman Birgili, Tekfen Holding'in en büyük faaliyet alanı müteahhitlik çerçevesinde, işlerinin çoğunun yurt dışında olduklarını açıkladı. Birgili,  "Bu nedenle, çoğunlukla global koşulların etkisi altında ortaya çıkan fırsat ve zorluklar etkili oluyor. Özellikle en büyük pazarımız olan Orta Doğu'daki gelişmeler, Taahhüt Grubumuzu yakından ilgilendiriyor." diye konuştu.

 

Tekfen Holding'in yatırım ağırlıklı bir faaliyet yelpazesine sahip olmadığını, konsolide cirolarının neredeyse tamamının endüstriyel ve altyapı müteahhitliği ile tarımsal sanayi üretiminden geldiğini anlatan Birgili, sözlerine şu şekilde devam etti;

 

"Geçtiğimiz birkaç yılda, tarımsal sanayi alanında grup şirketlerimizden Toros Tarım'ın Samsun Üretim Tesisi'nde yaklaşık 350 milyon dolarlık kayda değer bir yatırım gerçekleştirdik. Grubun mevcut tesis ve projeleri için devamlılık, bakım/onarım, makine ekipman yatırım tutarı 50 milyon dolar mertebesindedir. Önümüzdeki dönemde faaliyet alanımızı çeşitlendirmek ve genişletmek amacıyla , mevcut know-how'ımızla ilişkili yenilenebilir enerji ve tarımsal üretim alanlarına yatırım stratejik planımızın öncelikleri arasında. Nitekim bunun ilk örneği, 2018'in ilk günlerinde gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin en büyük ve kaliteli meyve üreticilerinden Alanar Meyve ile kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ının 50 milyon lira bedelle satın alınmasıdır.
 


Geri Dön