24 / 04 / 2024

Tekfen ve Rönesans İzmir'de ortak proje inşa edecek!

Tekfen ve Rönesans İzmir'de ortak proje inşa edecek!

Tekfen Grubu, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Emlakı ihmal ettiklerini söyleyen şirketin CEO'su Osman Birgili, "Hep İstanbul'la yurda dönüş yaptık. Rönesans'la ortak İzmir'de proje yapacağız" dedi.



Tekfen Emlak Geliştirme tarafından Esenyurt'ta hayata geçirilen HEP İstanbul projesinin temeli atıldı. 11 blokta bin 424 daireden oluşan proje, 500 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçiriliyor. Gayrimenkul sektöründe yükseliş beklediklerini anlatan Tekfen Şirketler Grubu Başkanı ve CEO'su Osman Birgili, "Emlakı bugüne kadar ihmal ettik. Ancak HEP İstanbul projesiyle dönüş yaptık. Ayrıca Rönesans Grubu ile birlikte  İzmir  Bayraklı'da yeni bir proje daha geliştireceğiz" şeklinde konuştu. 


SEÇİM SONRASINA ODAKLANDI 

Şimdiye kadar yurtdışında önemli taahhüt işleri geliştirdiklerini ifade eden Birgili, rotalarını artık Türkiye'ye çevirdiklerini söyledi. Birgili, "TANAP, Star Rafinerisi, 3'üncü Köprü bağlantı yolları ihalesi gündemimizde. Seçimden sonraya ertelenen ihaleleri radarımıza aldık" dedi. 


YÜZDE 45'İ SATILDI 

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel de projenin satış grafiğinin başarılı olduğunu söyledi. Egesel, "Bin 424 dairenin yüzde 45'inin şimdiden satılmış olması bölgenin yükselen değeri kadar, Tekfen'e duyulan güvenin de somut göstergesi. Projemizden daire alan ve alacak olan tüm ev sahiplerimize 2017 yılı başından itibaren istedikleri ve hep hayal ettikleri bir yaşama taşınma sözü veriyoruz" diye konuştu. Ekimde yapılan lansmanın ardından yoğun ilgiyle karşılaşan HEP İstanbul'da 650'nin üzerinde daire sahiplerini buldu. Projede 1+1 daireler 247 bin ila 311 bin TL, 2+1'ler 348 bin ila 477 bin TL aralığında satışa sunulurken, 3+1 daireler ise 442 bin ila 562 bin TL'ye tüketiciyle buluşuyor. HEP İstanbul'da daire teslimlerinin Nisan 2017'de başlaması planlanıyor. 


ÇALIŞANLAR HEP'TEN EV ALDI

Azerbaycan'daki enerji tesislerinin deniz platformunu hayata geçirdikleri bilgisini veren Osman Birgili, burada çalışan Türkler'in ciddi bir bölümünün HEP İstanbul'dan ev aldıklarını söyledi. Hazar kaynaklarını Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek doğalgaz boru hattı TANAP'ın üç kısımdan oluştuğunu anlatan Birgili, "Biraz gecikme söz konusu olabilir. TANAP ile ilgili Azerbaycan'da 20 ile 35 milyar dolarlık bir yatırım yapılacak. Mevcut petrol fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte biraz projeyi yavaşlattılar gibi hissediyoruz. Ancak zamanla bu kapatılacaktır" dedi. 


Sabah


Geri Dön