25 / 04 / 2024

Tekfen’den, İsrailli siber güvenlik şirketine yatırım!

Tekfen’den, İsrailli siber güvenlik şirketine yatırım!

Türk şirketi Tekfen Holding, İsrailli Claroty'e sahibi olduğu Tekfen Ventures adlı fon aracılığıyla yatırım gerçekleştirdi. 



Endüstriyel kontrol ağlarında uzmanlığı ile bilinen Tel Aviv merkezli siber güvenlik şirketi Claroty, dünyaca ünlü şirketlerden fon topladı. B serisi finansman olarak 60 milyon dolar yani yaklaşık 300 milyon lira fon toplayan İsrailli Claroty’ye para yatıranlar Asya’nın en büyük fonlarından Temasek, Alman Siemens’e ait Next 47, Schneider Electric’in iştiraklerinden Aster Capital’in yanı sıra bir Türk devi de bulunuyor. Claroty’ye finansman sağlayan şirket ise inşaat ve kimya alanındaki yatırımlarıyla bilinen Tekfen Holding. 

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre Türk şirketi Tekfen Holding, İsrailli şirkete yatırımını sahibi olduğu Tekfen Ventures adlı fon aracılığıyla yaptı.

Claroty, elektrik tesisleri, petrol ve gaz, kimyasal, su, üretim, yiyecek ve içecek dahil olmak üzere çeşitli segmentlerde tesislerin siber saldırılara karşı güvenliğinden sorumlu bir şirket. 


Geri Dön