26 / 04 / 2024

Güral Şirketler Grubu güneş enerjisi yatırımı yapacak!

Güral Şirketler Grubu güneş enerjisi yatırımı yapacak!

Antalya'daki otelleriyle zincir olmaya hazırlanan Güral Şirketler Grubu, rotasını enerjiye çevirdi. Güral, RES ve HES'in ardından güneşe yatırım yapacak...



Turizmde 105 milyon dolarlık yatırımla 3 otel kuran Güral Şirketler Grubu, gözünü güneş enerjisine dikti. İkisi Antalya'da olmak üzere 5 yıldızlı otel sayısını artırmayı ve zincir olmayı hedefleyen Güral, güneş ve deniz turizminden kazandığını enerjide de güneşe yatıracak. Güral Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, rüzgâr, hidroelektrik alanında yaptıkları yatırımlara güneş ve jeotermalle devam edeceklerini, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'na lisans başvurusunda bulunduklarını belirtti. "Antalya-Manavgat ve Malatya'da elektrik üretimi için de yatırımlarımız devam ediyor" diyen Harika Güral, şöyle devam etti: "Antalya'da Hidroelektrik Sanrali (HES) belgelerimizi tamamladık.  İzmir  Urla'da Rüzgar Elektrik Santrali (RES) yatırımı yapacağız. Yakın zamanda da Gediz'de jeotermal kuyu açılışını gerçekleştireceğiz." 


SIRADA İSTANBUL VAR 

Güral Şirketler Grubu, bin 350'si turizmde olmak üzere 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Grubun Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral, ilk otelin 1966'da Kütahya'da kurdulduğunu, 1997'de Belek'te 1.000 yatak kapasiteli 5 yıldızlı oteli hizmete açtıklarını anlattı. İsmet Güral, "2010'da ise Antalya'daki ikinci otelimiz olan 200 dönüm arazi üzerine kurulu Güral Premier Hotel Tekirova'yı açtık. Bu otelimiz 'dünyanın en iyi aile oteli' seçildi. Türk turizminde bir ilke imza attık. Toplam 105 milyon dolarlık yatırım yaptığımız turizmden bu yıl 110 milyon liralık ciro hedefliyoruz. Ayrıca 30 milyon dolarlık renovasyon yatırımı planlıyoruz" diye konuştu. Şehir otelciliği alanında da yeni bir çalışma başlattıklarını dile getiren Güral, "İstanbul'un Anadolu yakasında bir otel kurma hedefimiz var. Yakında bununla ilgili ilk adımı atacağız" dedi. 


'Otelin yüzde 99'u dolu' 

Gezi Parkı protestolarına değinen Harika Güral, kendi otellerinde bir durgunluk yaşanmadığını kaydetti. "İlk günler rezervasyonlarda bir yavaşlama göründü ancak şu anda böyle bir durum yok" diyen Güral, Tekirova'daki otellerinin yüzde 99'luk doluluk oranıyla çalıştığını belirtti. Güral, "2010'da kurulmasına rağmen en yüksek doluluk oranını yakaladık" dedi.


Yeşil gübre üretecek 

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Güral, organik ürünlere yönelik bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Güral, "Belek'te 80 dönüm arazi üzerinde yeşil gübre uygulaması hayata geçirilecek. Yeşil gübre uygulamasında organik tarıma destek olmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.


Kerim Ülker/Sabah Gazetesi


Geri Dön