26 / 04 / 2024

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Tekin Bingöl'den özelleştirme tepkisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, konuya tepki gösterdi.



Türkiye genelinde 1986 yılında başlayan özelleştirme sürecinde 2021 yılına kadar toplam 70 milyar dolarlık satış yapııldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2002'ye kadar geçen 16 senede toplam 8 milyar dolar tutarlı özelleştirme işlemi gerçekleştirildi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; 19 yılda özelleştirme 62.3 milyar doları buldu. CHP  Ankara  Milletvekili Tekin Bingöl, konuya ilişkin konuştu. Bingöl şunları söyledi: 

Tekin Bingöl den özelleştirme tepkisi!

“Merkez Bankası'ndaki, ‘128 milyar dolar nerede ?' sorusundan sonra, şimdi de 300 milyon metrekare vatan toprağının tapusu nerede diye soruyoruz. Özelleştirme diyerek her şeyi sattılar. Oradan gelen 62 milyar doları da tükettiler. Ellerinde satılacak varlık kalmadığı için son çare Hazine arazilerine yöneldiler.  Milli Emlak 6 bin 500'ün üzerinde satış için ihaleye çıkıyor.”

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 


Geri Dön