16 / 04 / 2024

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Tekirdağ Büyükşehir'den Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitimi!

Çalışmalarına devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi verildi.



 

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Proje Kontrol Birimi personeline yönelik "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği" eğitimi düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitimde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan ile ilgili personel katılım gösterdi.

Dr. Cüneyt Tüzün ve Dr. Bahadır Şadan tarafından verilen ve iki aşamadan meydana gelen "Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği"  eğitiminin birinci aşamasında Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarım Felsefesi, Betonarme Yapıların Deprem Davranışı, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Hesap Esasları ve Betonarme Yapıların Depreme Dayanıklı Tasarım İlkeleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.  Eğitimin ikinci aşamasında da; 3 farklı yapı sisteminin analiz ve tasarım esasları aktarıldı.

"OLASI BİR DEPREMİN ZARARLARIN EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ"

Türkiye Bina Deprem Yönetmenliği Eğitiminin ardından konu ile ilgili konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın birinci dereceden deprem bölgesinde bulunduğunu söyleyerek, "Deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu nedenle olası depremde oluşabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek için tüm önemlerimizi almalı ve bu konudaki çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz. Ben, Büyükşehir Belediyesi personelimize yönelik gerçekleştirilen eğitimin son derece önemli olduğunu düşünüyor ve hayırlı olmasını diliyorum," diye konuştu.


Geri Dön