25 / 04 / 2024

Tekirdağ Saray'da 45 arsanın satışına onay!

Tekirdağ Saray'da 45 arsanın satışına onay!

Saray Belediyesi Olağan Kasım ayı Meclis toplantısında, oy çoğunluğu ile 45 adet taşınmazın satışı onaylandı. Ak Parti ve MHP meclis üyeleri maddeye ret oyu verirken, satış izni CHP'li üyelerin oyu ile kabul edildi.



Saray Belediyesi Olağan Kasım ayı Meclis toplantısında, oy çoğunluğu ile 45 adet taşınmazın satışı onaylandı. Ak Parti ve MHP meclis üyeleri maddeye ret oyu verirken, satış izni CHP'li üyelerin oyu ile kabul edildi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban işçi maaşlarının ödenemediğini söylerken, Ak Parti Grubu adına Ertan İnanç, Beyazköy Mahallesinde yapılması gereken kamulaştırma, okul yolarına kaldırım yapılması ve Göçerler Mahallesinde yarım bırakılan düğün salonu konularını meclis gündemine taşıdı.


Olağan Kasım ayı Meclis Toplantısı Perşembe günü Saray Kent Konseyi Kültür Evi Salonu'nda saat 13.00'da yapıldı. Mevcut Hastane Caddesi'nin ismi Tarık Akan Caddesi olarak değiştirilmesi teklifi ilgili komisyona gönderilirken, Ak Parti grubu 15 Temmuz Şehitleri ve Şehit Ömer Halisdemir  isimlerinin uygun bulunan caddelerde kullanılması şartıyla öneriyi kabul edeceklerini bildirdiler. Bununla birlikte yeni hastaneye giden cadde de Hastane Caddesi ismini alacak. 


 Saray Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısının ilk oturumunda, belediyeye ait 45 arsanın satışı oy çokluğu ile kabul edildi. Arsaların satışı görüşülmesinde Ak Parti ve MHP Belediye Meclis Üyelerinin ret oyu vermesine rağmen, CHP'li üyelerin oylarıyla arsaların satış kararı çıktı. Kasım ayı olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu Perşembe günü saat 13.00'da yapıldı. Meclis gündeminde olan Belediyeye ait taşınmazların satışlarının görüşülmesinde Ak Parti ve MHP'li üyelerin ret oyu vermesine rağmen üstünlüğü bulunan CHP'li üyelerin çoğunluğuyla 45 arsanın satışı onaylandı.  Arsaların satışında elde edilecek gelir ile, toplam 2 milyon 800 bin liralık kamulaştırma işlerinde kullanılacağı ifade edildi. 


Ayrıca geçtiğimiz günlerde " Maaşlar Ödenemiyor Mu?" haberi ile gündeme getirdiğimiz işçi maaşlarının ödenemediği iddialarını, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, meclis toplantısında haberimizi doğrular nitelikte, bu ay ki maaşları ödeyemediklerini söyledi.


 AK PARTİ'DEN ÜÇ ÖNERGE


Toplantıda Ak Parti Belediye Meclisi Grubu adına Ertan İnanç üç önerge verdi. Ak Parti'nin belediye gündemine taşıdığı konular şu şekilde; Göçerler Mahallesinde inşaatı yarım bırakılan düğün salonu hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi ve gerekenlerin yapılması,Beyazköy Mahallesinde Devlet Su İşleri'nin (DSİ) proje kapsamında yapımını üstlendiği dere ıslahı ve köprü yenileme işi, Saray Belediyesi tarafından kamulaştırılması gereken fakat kamulaştırılmayan araziler yüzünden tamamlanamaması. Bu kapsamda daha önceden alınan meclis kararına istinaden konunun aciliyet içersinde çözüme kavuşturulması için gerekenlerin yapılması, Ali Naki Erenyol Anadolu Lisesi, İhsan Uzun Ortaokulu ve Meslek Yüksek Okulu güzergahında yala yolu bulunmadığı için hayati tehlikelerin yaşandığı konunun defalarca gündeme gelmesine rağmen çalışma yapılmaması hatırlatılarak gerekenlerin ivedilikle yapılması istendi.


Trakya Gözlem Gazetesi


Geri Dön