19 / 04 / 2024

Tekirdağ Şehir Hastanesi dev bir sağlık üssü olacak! 

Tekirdağ Şehir Hastanesi dev bir sağlık üssü olacak! 

Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan,  geçtiğimiz haftalarda açılışı yapılan Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin detayları hakkında bilgi verdi. Kalkan, hastanenin bölgenin sağlık üssü olacağını dile getirdi.



Son teknolojik cihazlarla donatılan Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi kısa bir süre önce hizmete açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 159 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastanede  566 yatak, 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Hastanenin yapımını ise Akfen İnşaat üstlendi. 

"Hastane bir sağlık üssü konumunda" 

İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Şehir Hastanesinin resmi açılışının 13 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın katılımıyla yapıldığını hatırlattı.

Açılış sonrası hastanenin prosedürlerinin tamamlandığını anlatan Kalkan, "Eski hastanemizde yatan hastalarımızı ve yoğun bakımdaki hastalarımızı cuma günü hastanemize taşıdık. Hasta kabulüne başladık. Tüm polikliniklerimizde hastalarımıza hizmet vermenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz." dedi.
Kalkan, hastanenin gerçekten bir "sağlık üssü" konumunda olduğuna dikkati çekerek, şu açıklamalarda bulundu:
"Burada onkolojiden kardiyolojiye ve tüm diğer dallarda üst düzey bir sağlık hizmeti sunumu yapılmakta. Anne bebek uyumu odalarımızdan anne otellerimize, hasta refakat yönlendirme ve taşıma birimlerimizden otopark vale hizmetlerimize kadar tüm hizmetlerin alınabildiği gerçek bir sağlık üssü oldu. Sağlık turizmi açısından da önemi olan bir sağlık üssümüz. Burada tüm polikliniklerimizin tamamında yan dal hizmetleri bulunacak. 102 yoğun bakım yatağıyla hizmet verecek ki bu pandemi döneminde bizim için önemli bir kazanım ayrıca hastanemizin medikal sığınakları var. Burada da hepa filtreleri, negatif basınç odaları bulunuyor. Şu an itibarıyla üçte bir yoğun bakım kapasitemizi artırmış durumdayız. Vatandaşlarımız tüm sağlık hizmetlerini burada ücretsiz bir şekilde alabilecekler."

Kalkan, kentte önce 3 kısımda 30 bin metrekarede verilen hizmetin bugün 159 bin metrekare alanda verildiğini aktararak, "Ülkemizin ve devletimizin kendilerine birinci sınıf bir sağlık hizmeti sunumundan duydukları huzuru vatandaşların yüzlerinden okuyabiliyorsunuz. Bizim sağlık çalışanlarımız da çok memnun. Poliklinikleriyle, hasta servis odalarıyla, yoğun bakım odalarıyla, refakat hizmetlerimizle tüm sağlık çalışanlarımızın el birliğiyle hizmet aşkıyla çalıştığı bir mekan burası" şeklinde konuştu.

Hastanenin salgın döneminde kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirten Kalkan, şunları şöyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız açılışta da belirtmişlerdi. Burası sağlık turizmi açısından da gerçek bir üs konumunda. Ünlü bir düşünürün söylediği gibi 'Dünya artık iletişim ve ulaşım araçlarının hızlı gelişimi sonrasında küçük bir köye döndü.' İnsanlar sağlık hizmetini nerede en rahat, kolay ve ekonomik bir şekilde alabileceklerse oraya yönleniyorlar. Bu anlamda da ülkemizin sağlıkta geldiği seviye belli. Donanımlı, yetenekli ve son derece kaliteli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla, dünyaya parmak ısırtacak hastaneler ve teknolojik donatılarla örnek bir noktadayız. Bu anlamda Şehir Hastanemiz, Tekirdağ ve Trakya ile başta Balkanlar olmak üzere Avrupa ve dünyada sağlık hizmeti alma arayışında olan herkese açık bir üs."

Kent sakinlerinden Sevinç Parçıkan ise hastaneden aldığı hizmetten memnun olduğunu söyledi.
İstanbul'un Silivri ilçesinden muayene olmak için geldiğini ifade eden Parçıkan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hizmetleri için çok teşekkür ederim. Oğlumla ilk defa geldim ve muayene oldum. Hastaneyi çok beğendim." dedi.
 

İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi açıldı!


Geri Dön