25 / 04 / 2024

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman açılacak?

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü ne zaman açılacak?

Elazığ İl Başkanı Nusret Çoban, yapımı devam eden Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü’nde incelemelerde bulundu.Çoban halk arasında Şehir Hastanesi olarak bilinen Sağlık Kampüsü’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.



Ak Parti İl Başkanı Nusret Çoban, yapımı devam eden Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü’nde incelemelerde bulundu. Halk arasında Şehir Hastanesi olarak bilinen Sağlık Kampüsü’nde çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktaran Çoban, “Hastanenin devam eden çalışmalarını yerinde inceledik. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldık. Hastanenin tüm alanlarını gezip görme ve inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten Elazığ ve bölge için önemli bir yatırım. Şehir Hastanesi’ni gezip görmek isteyen vatandaşlar için de şantiye yetkilileri bazı kolaylıklar da sağlamış durumda. İnşaat alanının girişinde bulunan Dilek ve Şikayet Kutusu da vatandaşların taleplerinin alınabilmesi için önemli bir uygulama. Ben gösterdikleri yoğun çaba, gayret ve özveri için firma yetkililerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Şehir Hastanesi’nin Elazığ ve bölge için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi temeli Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan ve Şehir Hastanesi olarak da bilinen Sağlık Kampüsü, 1038 yatak kapasitesine sahip. Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü Projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Özel İşbirliği modeli ile Elazığ’da merkez Doğukent Mahallesi’nde yaklaşık 347 bin 017 m2 alan üzerinde gerçekleştirilecek olup Elazığ ve çevre illere hizmet verecek. Proje ile ilgili olarak yüklenici firma ile Sağlık Bakanlığı arasında 26 Ağustos 2014 tarihinde anlaşma imzalanmıştır.

 

Bu anlaşma uyarınca, yüklenici firma 3 yıllık yatırım süresi boyunca detaylı tasarım, inşaat, belli ekipmanların tedariği, finansman işlerinden ve 25 yıllık işletme süresi boyunca Entegre Sağlık Kampüsünün Sağlık Bakanlığı ile birlikte işletilmesinden sorumlu olacak. Sağlık hizmetlerinin sunulması Sağlık Bakanlığı'nın sorumluluğunda olup, toplam 28 yıllık işletme süresi sonunda Entegre Sağlık Kampüsü Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. Proje, toplam 1.038 yatak kapasiteli 2 hastane ve bir kliniği kapsayan bir entegre sağlık kampüsü projesidir. Bu hastaneler, 888 yatak kapasiteli Ana Hastane, 150 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) Hastanesi ve 60 üniteli Ağız ve Diş Kliniği’dir. Ana hastanede 493 yatak kapasiteli Genel Hastane, 299 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 96 yatak kapasiteli Psikiyatri Hastanesi yer alacak.

 

Ana hastane, ortak bir çekirdek yapı etrafına kurulmuş olan 3 adet bloktan oluşmakta olup, tüm hastanelerde Yataklı Servisler, Poliklinikler, Teşhis Tedavi Bölümleri, Destek Hizmetleri ve Teknik Alanlar gibi üniteler yer alacak. Hastanelere ek olarak proje alanı sınırları içerisinde yaşam merkezi ve sosyal alanlar, ticari alanlar, kongre merkezi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, teknik ve lojistik merkez, helipad, kojenerasyon veya trijenerasyon tesisi bulunacak”

 

Yeni Ufuk Elazığ 


Geri Dön