26 / 04 / 2024

Tekirdağ'daki şeker fabrikası arazisine rezidans mı yapılacak?

Tekirdağ'daki şeker fabrikası arazisine rezidans mı yapılacak?

Tekirdağ’da yer alan 13 bin metrekarelik şeker fabrikası arazisi ticari alana dönüştürülecek.




Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, şeker fabrikalarına ilk rezidans haberi Tekirdağ'dan geldi. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) TÜRKŞEKER'e ait Tekirdağ'daki 13 bin metrekare büyüklüğe sahip alanın imar değişikliğiyle ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine karar verdi.

 

İTİRAZA BAŞTAN RET


Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun imar planı değişikliğine ilişkin kararına göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'nin (TÜRKŞEKER) ÖYK'nın 12 Ağustos 2008 tarihli kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alındığı açıklandı. Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi Kahya Mahallesi sınırları içerisindeki 13 bin 10 metrekare yüzölçümlü parsele ilişkin imar değişikliği yapıldığı açıklanan kararda bu alanda üç tür yapılaşmaya gidileceği belirtildi. Buna göre Türkşeker'in arsası üzerine 4 kata kadar ticaret ve konut inşaatı da yapılabilecek.

Kasım 2017'de onaylanan imar değişikliği kararıyla 1/5.000 ölçekli nazım ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılacak. ÖYK kararında, imar değişikliğiyle ilgili olarak askı sürecinde yapılan itirazların reddedilmesine karar verildiği de belirtildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun bu kararına göre, toplam 25 fabrikasından 14'ü satışa çıkarılan Türkşeker'in 13 dönüm alana sahip arsası artık şeker üretimine yönelik hiçbir faaliyette kullanılamayacak.


Şeker-İş Başkanı İsa Gök, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, satılacak şeker fabrikalarının kapatılarak değerli arsa ve arazilerine tıpkı EBK'da olduğu gibi lüks konut ve AVM türü ticari alanlar yapılacağını belirtmişti.


Geri Dön