24 / 04 / 2024

Teknik Yapı 500 milyon TL yatırımla 3 projeye başlıyor!

Teknik Yapı 500 milyon TL yatırımla 3 projeye başlıyor!

TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kat irtifakının bir konutun nüfus kağıdı olduğunu belirterek "Nüfus kağıdı olmayan bir gayrimenkulun alım satımım yapmak bence cinayettir" dedi.



TEKNİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kat irtifakının bir konutun nüfus kağıdı olduğunu belirterek "Nüfus kağıdı olmayan bir gayrimenkulun alım satımım yapmak bence cinayettir" dedi. Söz konusu durumda satışlar yapıldıktan soma daire alanlar ve inşaat şirketleri arasında çok sayıda anlaşmazlığın ortaya çıkabileceğine dikkat çeken Durbakayım, Kat Mülkiyet Kanunu'nu ortaya çıkaran sıkıntıların geri dönebileceğini vurguladı.. 


Kurulacak yeni hükümette sektörü iyi bilen ve iyi dinleyen bir Çevre ve Şehircilik Bakam olmasını arzu ettiklerini kaydeden Durbakayım "Nasıl tüketiciyi koruyan bir yasa varsa üreticiyi de koruyan bir kanun istiyoruz. Yeni ekonomi yönetiminin kentsel dönüşüm, KDV, harçlar, imar mevzuatı, mütekabiliyet gibi sektördeki ana çarkların gözden geçirilmesini, bürokrasinin eski işlerliğine kavuşmasını umuyoruz" dedi. 


PROJE PATLAMASI YAŞANABİLİR 

2016 yılında faiz oranlarının konut satışları üzerinde belirleyici rol oynayacağım ifade eden Durbakayım, "Mevcut faizler aylık yüzde 1-1,2 seviyelerinde bulunuyor. Eğer mortgage yasası tam işlerliğe kavuşursa konut kredilerindeki faiz oram aylık bazda yüzde 0,60- 0,70 seviyelerine inebilir. Dolayısıyla konut alıcılarının üzerindeki yük büyük ölçüde kalkar" dedi. Diğer taraftan 2016'daki satışların 2015 yılından içerik olarak ayrılacağının altım da çizen Durbakayım "2014 ve 2015 yıllarında gerçekleşen konut satışlarının büyük bir kısmı mevcut projelerdeki dairelerin satışlarıydı. Gelecek yıl ise art arda çıkmasını beklediğimiz yeni projelerdeki dairelerin satışlarına tanık olabiliriz" sözleriyle proje patlamasına işaret etti. Mütekabiliyet yasasının da yeni bir sürece girmesi gerektiğini aktaran Durbakayım "Yabancı bireysel yatırımcı müktesep hakkının korunmasını ve vatandaşlık haklarının kalıcı olmasını istiyor. Biz üreticiler ise yabancıya satışların ihracat kapsamına alınmasını ve vergi iadesinden faydalanmak istiyoruz" dedi. 


ANADOLU'YA ACILIYOR, 3 YENİ PROJEYE BAŞLIYOR 

Teknik Yapı Yönetim Kumlu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Suadiye, Fikirtepe ve Denizli'de 500 milyon lira yatırım değerine sahip 3 yeni projeye başlayacaklarını söyledi. .Umut Durbakayım, "Anadolu'da farklı şehirlerde de projele yapacağız" dedi. 


Sözcü


Geri Dön