29 / 03 / 2024

Tekzen doğa dostu uygulamalarıyla sektöre öncülük ediyor!

Tekzen doğa dostu uygulamalarıyla sektöre öncülük ediyor!

Çevreye gösterdiği duyarlılığı kendisine misyon edinen Tekzen, uygulamalarıyla sektöre öncülük ediyor. Her ay yaklaşık 1 milyon adet çıkarttığı insert’lerinde endüstriyel ormanlardan üretilen FSC sertifikalı kağıtları kullanmayı tercih ediyor.



Yapı market sektörünün öncüsü Tekzen, doğa dostu uygulamalarıyla sektöre öncülük ediyor. Tüketiciye, doğaya ve çevreye gösterdiği duyarlılığı kendisine misyon edinen Tekzen, doğal kaynakların sürdürülebilmesine verdiği önemle her ay yaklaşık 1 milyon adet çıkarttığı insert’lerinde endüstriyel ormanlardan üretilen FSC sertifikalı kağıtları kullanmayı tercih ediyor.


Aldığınız her bir broşür yeşil yaprağa dönüşsün..

Tekzen, insert’lerini hazırlarken FSC sertifikalı kağıtları kullanarak, gelecek nesillerin ormanlardan daha fazla faydalanabilmesinin yolunu açıyor. FSC sertifikalı ürünleri kullanarak sürdürülebilir orman yönetimine destek veren Tekzen,  doğal ormanların biyolojik çeşitliliğine, verimliliğine ve ekolojik süreçlerine zarar verilmesini önleyerek ‘ormanlara’ sahip çıkıyor. 


Aynı zamanda, grup şirketleri ile Gökçeada'nın organik ada özelliğini koruyarak kalıcı girişimlerle markalaşmasına da destek vermeye devam eden Tekzen,  İMBROZ üretim, EKOZEY imalat, TEMARI pazarlama şirketleri olarak kendi hammaddelerini üretip, pazarlamasını yapıyor. Saklı Cennet markasıyla da tüketicilere daha sağlıklı, organik ve standart kalitede ürünler sunarak bu bilinci yaymaya çalışıyor. Çevrede yaşayanlara istihdam yaratarak, üretim yerlerinde özellikle kadınlara eğitimler vererek sürece dahil ediyor. 


"Herkesiçin sağlıklı ve doğal yaşam mümkün ”diyen Tekzen, çevreye olan duyarlığını sürdürmeye devam ediyor. 


FSC sertifikalı kağıt kullanımın önemi ve doğaya katkıları…

FSC(ForestStewardshipConcil- Ormanları Koruma Konseyi) sertifikası; kereste, kağıt gibi ormanlardan elde edilen ürünün, elde edildiği ormanın, bir orman tarım alanı olduğunu ve bunun bağımsız bir kurul tarafından denetlenip, onaylandığının işaretidir. Doğal ormanlara zarar vermeyen ve doğanın dengesi üzerinde hiçbir negatif etkisi olmayan FSC sertifikalı kağıtlarla üretilen ürünlerin üzerinde Ormanları Koruma Konseyi’nin özel logosu bulunuyor. 



Geri Dön