26 / 04 / 2024

Tel Abyad'da Türkiye'nin restore ettiği okul hizmete açıldı!

Tel Abyad'da Türkiye'nin restore ettiği okul hizmete açıldı!

Terör örgütü YPG/PKK'dan arındırılmış Tel Abyad ilçesinde restorasyon ve onarım çalışmaları sona eren Şeyh Ahmet Yasin İlk ve Ortaokulu açıldı.



Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Suriye topraklarındaki Tel Abyad ilçe merkezinde terör örgütünün zarar gördüğü Ahmet Yasin ilk ve Ortaokulu, Şanlıurfa Valiliği ve Pakistanlı Selam Evi Derneği tarafından onarılıp hizmete hazırlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Eren, Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak, Tel Abyad Milli Eğitim Müdürü Samer Hamdo ile Pakistanlı Selam Evi Derneği Başkanı Mevlana Abdüssettar katılım gösterdi.

Hamdo, yaptığı açıklamasında Şeyh Ahmet Yasin İlk ve Ortaokulu'nun bakım ve onarımı yapıldıktan sonra açılışın yapıldığını, bölgede diğer okulların 2020-2021 eğitim-öğretim yılına açılış hazırlıklarının devam ettiğini açıkladı.

Hamdo, "Açılışa yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Bu okulun asıl kapasitesi 700 öğrencidir. Okuldaki tefrişatın hepsi yenidir. Sandalyeler öğrencilerin yaş kategorisine uygundur.” diye konuştu.

Yeni eğitim-öğretim yılının 21 Eylül tarihinde başlayacağından bahseden Hamdo, ilçede okulların restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tel Abyad'daki Milli Eğitim Müdürlüğü geçen hafta ortaokul ve lise sınavlarını başarıyla bitiren yaklaşık 400 öğrenciye ilk kez diploma töreni yapıldı.

Tel Abyad ilçesi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı ve Suriye Milli Ordusu’nun destek verdiği Barış Pınarı Harekatı'yla 13 Ekim 2019'da terör örgütü YPG/PKK’dan arındırıldı.


Geri Dön