19 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda kon



Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda konuk katıldı. 


Arınç, HASVAK'ın 40. yılını kutlayan çok önemli bir vakıf olduğunu, vakfın çalışmalarını en az 10 yıldır takip ettiğini belirtti. Bir sosyal yaşam merkezini hayata geçirmenin çok önemli olduğunu kaydeden Arınç, "Burada açtığımız sosyal yaşam merkezi, evlerinde yalnız kalan, çok ağır derecede rahatsızlığı olmayan, gününü sosyalleşmek adına dostlarıyla, arkadaşlarıyla geçirmek isteyen kişiler için bir yaşam merkezidir. Burada sosyal aktiviteler olacak. 


Sabah gelen değerli bir insan, akşam tekrar evine dönene kadar, bazen gezilerle, bazen oyunla, bazen seminerlerle, bazen de kendilerine hizmeti esas bilen bir anlayışla, dostlarıyla, arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirecek" dedi. Merkezin bir dinlence evi ya da huzurevi olarak düşünülmemesi gerektiğini ifade eden Arınç, "Burada kalacak olan çok değerli insanlarımızın, bakıcısı olmayan, evde yalnız kalan, gününü tek başına geçirmek istemeyen kişilerin günlük sosyal ihtiyaçlarını, toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinden servislerle alınıp götürülebileceği bir yaşam merkezi olarak düşünüldü" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön