27 / 04 / 2024

Türkiyenin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı

Türkiyenin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda kon

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı 4 arsa satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken ve Yakutiye'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Mahfi Eğilmez, dolar kurunda Cuma günü yaşanan sert düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı.

Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye'de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

Benzin ve mazota gelen zam furyası hiç hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene bu tarihlerde 7 lira 24 kuruş olan mazota Çarşamba gecesinden itibaren geçerli yeni zam gelecek. Zamlar nedeniyle Türkiye'de ilk kez toplu protesto gerçekleştirildi.

Yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu yayında!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu Woow!App kurucusu Bora Yiğit Şentürk ile uygulamayı ve yapı sektörünü masaya yatırdı. 

Zehra Zümrüt Selçuk: Sosyal destekler 39 milyar TL'yi aştı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından, vatandaşlara Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında sağlanan destek ve yardımlarda 39 milyar liranın aşıldığını aktardı.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Türkiyenin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı Haberi

Türkiyenin ilk Sosyal Yaşam Evi açıldı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK), Türkiye'nin ilk Sosyal Yaşam Evi'ni açtı. Koza Sokak'ta gerçekleşen açılışa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile çok sayıda konuk katıldı. 


Arınç, HASVAK'ın 40. yılını kutlayan çok önemli bir vakıf olduğunu, vakfın çalışmalarını en az 10 yıldır takip ettiğini belirtti. Bir sosyal yaşam merkezini hayata geçirmenin çok önemli olduğunu kaydeden Arınç, "Burada açtığımız sosyal yaşam merkezi, evlerinde yalnız kalan, çok ağır derecede rahatsızlığı olmayan, gününü sosyalleşmek adına dostlarıyla, arkadaşlarıyla geçirmek isteyen kişiler için bir yaşam merkezidir. Burada sosyal aktiviteler olacak. 


Sabah gelen değerli bir insan, akşam tekrar evine dönene kadar, bazen gezilerle, bazen oyunla, bazen seminerlerle, bazen de kendilerine hizmeti esas bilen bir anlayışla, dostlarıyla, arkadaşlarıyla...