27 / 04 / 2024

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.



Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının ardından Avrupa enerji krizi baş gösterdi. Rusya, Avrupa’nın bu yaptırımlarına karşı Avrupa’ya taşınan enerjiyi azalttı ve fiyatlarda artış gözlemlendi.

Avrupa ülkeri neredeyse her gün kışın yaşanabilecek enerji krizine karşı aldıkları kararları ve halka yardım paketlerini açıklasa da, ülkelerdeki tüketicilerin enerji faturalarında bu kış ciddi oradan artış bekleniyor.

Yaşanan bu enerji krizinin kışın daha da artması beklenirken, Avrupalıların kış turizmine yoğunluk göstereceği tahmin ediliyor ve seyahat rotası olarak da Türkiye gösteriliyor.

Avrupalıların kışın rota olarak Türkiye’yi seçmesi ilk olarak  geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan bir tatil reklamıyla gündeme geldi.

Almanya’nın market zincirlerinden biri olan Lidl market zincirinin yayımladığı bir reklamda, kış aylarında Side’de 22 günlük her şey dahil tatil paketinin 599 Euro’ya satıldığı görülüyordu.

Marketin bu ve buna benzer kampanyaları Türkiye’de ki turizmciler ve uzmanlar tarafından bu kışın turizm konusunda çok daha hareketli geçeceği şeklinde yorumlandı.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön