19 / 04 / 2024

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan enerji krizinden dolayı Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor.



Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa’nın aldığı tutum sonucu Rusya AB’ye  gaz akışını durdurdu. Avrupa ülkelerinde yaşanan doğal gaz krizi nedeniyle Akdeniz’de kış döneminin hareketli geçmesi düşünülüyor.

Avrupa’da ki turizm pazarlama firmalarının kış dönemi için  Türkiye’den tatil kampanyaları yapması Antalya ve Alanya bölgelerinde kış sezonunun hareketli geçeceğini düşündürüyor. Alanyalı turizmciler ise kış ayları için şu ana kadar bir rezervasyon ve ya ön kayıt işlemlerinin başlamadığını ancak yine de bir miktar talebin olacağını söyledi ve kış sezonunda açık olan işletme sayısının yaklaşık yüzde 20 artacağını bildirdi.

İHA’nın haberine göre; Konaklı Turistik İşletmeler Derneği (KONTİD) Başkanı Ali Orkan, son dönemlerde orta yaş üzeri Avrupalıların kış döneminde Alanya’yı tercih edecekleri konusunda söylemlerin olduğunu belirtirken, bu söylemlerin henüz netleşmediğini bildirdi.

ALMANYA KIŞ İÇİN TÜRKİYE’DE TATİL PAKETİ SATIYOR

KONTİD Başkanı Orkan, Almanya’da ki turizm pazarlama firmalarının kış sezonu için Türkiye’de tatil paketi satması üzerine çıkan söylemlerin gerçekleşmesi ihtimaline karşı  “Ümit ediyoruz ki bu söylemler hayata geçer. Bizlerde Alanyalı turizmciler olarak bundan faydalanmış oluruz” dedi.
Doğal gaz krizi Türkiye’ye yaradı! Avrupalılar kış için geliyor


Geri Dön