27 / 04 / 2024

Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye'de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

Benzin ve mazota gelecek dev zam öncesi Türkiye'de bir ilk! Sosyal medyada hızla yayıldı

Benzin ve mazota gelen zam furyası hiç hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene bu tarihlerde 7 lira 24 kuruş olan mazota Çarşamba gecesinden itibaren geçerli yeni zam gelecek. Zamlar nedeniyle Türkiye'de ilk kez toplu protesto gerçekleştirildi.



Dolar ve eurodaki en küçük hareketlenme benzin ve mazot fiyatlarına yeni zamların yansımasına neden oluyor. Sektör temsilcileri zamlardan halkı müstesna tutmanın tek yolunun Cumhurbaşkanı kararıyla kaldırılan "Eşel Mobil Sisteminin" yeniden devreye alınması gerektiğini ifade ediyor.

Akaryakıta önümüzdeki Çarşamba gecesinden itibaren dev zamlar geliyor. 

Döviz kurlarının TL karşısında yılın en yüksek seviyesini görmesi nedeniyle benzine 1 lira 20, motorine de 1 lira 40 kuruş zam yapılacak.

Benzin gelen son zamlarla 26 lira 23 kuruştan mazot ise 25 lira 94 liradan satılıyor. Yapılacak son zamlarla benzin 27 lira 43 kuruş, mazot ise 27 lira 34 kuruşa çıkacak. Benzin ve mazot böylelikle 30 lira sınırına hızla yaklaşacak.

Akaryakıta gelen son zamlar ise Türkiye'de ilk sokakta protesto edildi. İşte ayrıntılar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön