25 / 04 / 2024

Windowist Tower Çıkışı ile Türkiye'de bir ilk!

Windowist Tower Çıkışı ile Türkiye'de bir ilk!

Geçiğimiz günlerde İTÜ-Ayazağa çıkışının ardından Maslak'ta yeni bir metro çıkışı ve meydanın açılışı yapıldı. Windowist Tower Çıkışı, Plazalar bölgesi yolcuları için büyük rahatlık sağlarken, burada engelliler için yapılan düzenleme ile de Türkiye'de bir



Akdağ Turizm'in katkılarıyla gerçekleştirilen Windowist Tower Çıkışı, Plazalar bölgesi yolcuları için büyük rahatlık sağlarken, burada engelliler için yapılan düzenleme ile de Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

KUMANDAYLA ÇALIŞIYOR

Meydan ve metro çıkışında, engelliler için özel bir lift sistemi bulunuyor. Türkiye'de ilk kez yapılan bir uygulama olan 'yürüyen tekerlekli sandalye' sistemi, engellilerin diğer metro yolcularının çıkış yaptığı yerden ister tekerlekli sandalye, ister ayakta tutunarak inip çıkabilmelerini sağlıyorr Engelliler için özel yürüyen merdiven, özel bir aparattan oluşuyor. Üzerindeki kumanda düğmeleriyle çalışan bir tür yürüyen asansör özelliğini taşıyor. Bu aparat sayesinde, metrodan çıkan vatandaşlar, engelli asansörü aramak zorunda kalmıyor. Yürüyen asansörden, zorunlu hallerde yaşlı ve hastalar da yararlanabilecek.

'HER İŞADAMININ BORCU'

Akdağ Vakfı Başkanı Erdoğan Mustafa Akdağ, yıllardır eğitim, sağlık, kültürel ve arkeolojik alanlarda yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirterek, "Bu projemizde engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Çağdaşlık bunu gerektirir. Bunun gibi, halkın doğrudan kullanacağı alanları ve halka dönük bu gibi projelerin yapılmasını sağlamak, her işadamının borcudur diye düşünüyorum" dedi.
Habertürk


Geri Dön