29 / 03 / 2024

Kadıköy Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Kadıköy Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi açıldı!

Kadıköy Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi” 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde hizmete açıldı




Kadıköy Belediyesi, yapımına geçtiğimiz yıl başladığı ve Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlayacak “Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi”ni hizmete açtı. Açılışa Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun yanı sıra Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu,  CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Türkiye Alzheimer Derneği Kadıköy Şube Başkanı Türker Şahiner, sanatçı Fatih Erkoç’un yanı sıra çok sayıda Kadıköylü vatandaş da katıldı.


“İLHAM OLMASINI DİLİYORUM”


Merkezin açılış konuşmasını yapan Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi sorumlusu Dr. Zeynep Süzme, merkez hakkında açıklamalar yaparak,” Bizim esas yapacağımız; teşhisi konmuş bir ve ikinci dereceden Alzheimer hastalarını ağırlayacağımız, fiziksel ve zihinsel rehabilitasyonla bir sonraki hastalık evresine geçişi engelleyecek bir merkez olacak. Hastalarımızın kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmelerini istiyoruz. Hasta yakınlarımızın haftada birkaç gün de olsa nefes almasını hedefliyoruz.” diye konuştu.



Kadıköy Belediye Aykurt Nuhoğlu, Alzheimer hastalığının ülkenin geleceğiyle ilgili ciddi bir tehdit olduğunu dile getirerek, “Kentlerin büyümesiyle beraber insanların yalnızlığı artıyor. Aslında kalabalıklar içinde yalnız yaşıyoruz. Çekirdek ailelerimiz artık küçüldü. Bu yalnızlık içinde de Alzheimer hastalığı ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu tehdidi azaltılması, hastalık seyrinin uzatılması bizim için çok önemli. Biz diyoruz ki eğer toplumun 65 yaşındaki kesiminin yüzde 5’i Alzheimer hastalığı teşhis edilmiş, 85 yaş ve üzerinde ise bu sayı yüzde 40’lara çıkıyorsa bu, toplumun geleceğiyle ilgili ciddi bir tehdittir. İnsanların, kendi anne ve babalarına çok zor ve mümkün değildir. Kadıköy Belediyesi olarak doğumdan bütün bir yaşam boyunca sizinle olacağız derken çekirdek ailenizin bir bireyi de biz olacağız. Artık çağımızın yerel yönetim anlayışı bu. Başka türlü bunu çözme şansımız yok. Yönetimde bulunduğumuz üç buçuk yıllık süre boyuna farklı projeler hayata geçirdik. Hayal ettik, düşündük ve ihtiyaçlarımız nedir diye sorduk. Sizlerle beraber ihtiyaçlarımızı konuştuk, tartıştık, ve karşılıklı diyalog şeklinde projelerimizi hayata geçirdik. Bundan sonraki süreçte de bu açılışları yapmaya devam edeceğiz. 2018’de de çok farklı projeler yapacağız. Kadıköylülerin rahat, güvenli ve kendilerini gelecekle ilgili güçlü hissettikleri bir toplum yaratmak istiyoruz. Aslında biz hayatı tasarlayabiliriz. Biz, kendi yolumuzu aydınlatabiliriz. Bunun yalnızca tek bir koşulu var. O da iletişim halinde olup ortak bir yönetim anlayışı yaratmaktan geçiyor. Bütün bu süreçlerin tartışıldığı bir Türkiye istiyoruz. Sabah kalkıp televizyonlarımızı açtığımız zaman Kadıköy’deki bir sorunun konuşulmasını istiyoruz. Buğdayın, arpanın, pamuğun, fındığın konuşmasını istiyoruz. Çevrenin ve halkın ihtiyaçlarının konuşulmasını istiyoruz. Şiddet istemiyoruz, terör istemiyoruz. Biz, daha rahat daha güvenli ve daha huzurlu bir Türkiye istiyoruz.”  diye konuştu.




Kadıköy Belediyesi



Geri Dön