26 / 04 / 2024

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Temmuz ayında işsizlik sayısı yıllık bazda 542 bin arttı!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Temmuz ayında aylık 29 bin kişi azalırken, yıllık bazda 542 bin kişi artış gösterdi. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 18,1 oranında arttı.



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Temmuz ayı, aylık istatistik verilerini açıkladı.Buna göre İŞKUR Temmuz ayında 84 bin 180 kişiyi işle buluştururken, yıllık bazda işsizlik sayısı artış gösterdi.

Temmuz ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki haziran ayına göre yüzde 0,8 azalış göstererek
3.538.276 kişi olurken, kayıtlı işsizlerin yüzde 51'ini erkekler yüzde 49'unu da kadınlar oluşturuyor. İşsizlerin yüzde 36'sının 15-24 yaş arasında olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön