29 / 03 / 2024

Tepe İnşaat'tan Türkmenistan'a cam fabrikası!

Tepe İnşaat'tan Türkmenistan'a cam fabrikası!

Türkmenistan'da tarım ve inşaat malzemeleri üretim sanayisinde fabrikalar kuran Tepe Türkmen, Türkmenistan'da cam ve cam ürünleri fabrikası için çalışmalarını sürdürüyor...



Tepe İnşaat İş Geliştirme Müdürü Saruhan Balaban, Türkmenistan'da kurulacak olan cam fabrikasında günde 250 ton düz cam ve 50 ton şişe üretileceğini belirterek "Fabrika, Orta Asya'nın en modern cam ürünleri tesisi olacak" dedi. Hububat depolama ve işleme tesisleri, sanayi ve altyapı tesisleri, teknoloji geliştirme merkezleri, hastaneler ve sağlık yapıları iş kollarımız arasında bulunuyor.


Tepe İnşaat İş Geliştirme Müdürü Saruhan Balaban, tarım ve inşaat malzemeleri üretim sanayisinde fabrikalar kuran Tepe Türkmen'in, Türkmenistan'da cam ve cam ürünleri fabrikası kuracağını aktardı. Fabrikanın hazırlıklarının Tepe Türkmen Şirketi tarafından devam ettirildiğini belirten Balaban, "Günde 250 ton düz cam ve 50 ton şişe ürünleri üretecek fabrika; Orta Asya'nın modern cam ürünleri tesislerinden biri olacak" dedi. Saruhan Balaban, Tepe Grubu'nun Türkiye'de benzer; 2 adeti şişe, 3 adeti düz cam ve cam işleme tesisi olmak üzere toplam 5 adet fabrikayı Şişe-Cam grubuna tamamladığını hatırlattı. Balaban, Rusya Federasyonu'nda, inşaat alam 147 bin metrekare olan Şişecam'a ait, Düz Cam ve Otomotiv Cam fabrikasının inşaatını 2014 sonunda tamamladıklarını belirtti. 


Endüstriyel tesis alanında çalışmalarımız sürüyor 

Tepe Türkmen'in Tepe İnşaat yönetim ve kalite sistemine entegre bir kuruluş olduğunu belirten Saruhan Balaban, "Endüstri kökenli gelişimimiz, yurt içi ve dışı tecrübemiz ile Türkmenistan'da uluslararası kalitede hizmet veriyoruz. Hububat depolama ve işleme tesisleri, sanayi ve altyapı tesisleri, teknoloji geliştirme merkezleri, hastaneler ve sağlık yapüarı Türkmenistan'daki iş kollarımız arasında" şeklinde konuştu. 


Endüstriyel tesis inşaatı alanında, Tepe Türkmen'in tasarım, proses ve inşaat olarak Türkmenistan'da ilk gerçekleştirdiği projenin sekiz adet Hububat Depolama ve İşleme Tesisi Projesi olduğunu anımsatan Balaban, "2012 yılı Aralık ayında yapımına başlanan proje, Türkmenistan'ın dört vilayetinde yer alacak şekilde ve üretim kapasitesi 360 bin ton ve toplam inşaat alanı olarak 371 bin metrekareden oluşan, sekiz adet tesisi kapsıyor" dedi. Balaban, aynı dönem içerisinde Tepe Türkmen'in Türkmenistan Türkmengallaönümleri idaresi için Ruhabat, Serdar, Daşoğuz, Türkmenabat ve Mary şehirlerinde toplam 300 bin ton kapasiteli buğday depolama, 310 bin ton kapasiteli un değirmeni, paketleme, ekmek fabrikası ve makarna fabrikası içeren tesislerini üretime açtığım ifade etti. 


Dünyanın en büyük inşaat-taahhüt firmalarının yer aldığı ENR 250 Top List'te 2014 yılında Tepe İnşaat'm 217'nci sırada yer aldığını belirten Tepe İnşaat İş Geliştirme Müdürü Saruhan Balaban, yaptıkları çalışmalarda uluslararası kalite standartlarından ödün vermeden, hizmet akışı sağladıklarını belirtti. Tepe Türkmen'in çalışanlarım ve çevresini korumayı ilke edindiğini aktaran Balaban, "Şirketimiz, ISO 9001:2000 Kalite Yönetimi, OHSAS 18001 İşçi Güvenliği, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sertifikasyonlarma sahip" dedi. 


Birçok yeni sektörü Türkiye'ye kazandırdık 

Tepe İnşaat'm yurtdışında inşaat taahhüt projelerinin dışında yurtiçindeki yatırımlarına da dikkat çeken Saruhan Balaban, şunları söyledi; "Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi, ilk havaalanı işletmecisi TAV, deniz taşımacılığında İDO ve inşaat sektörü için yan üretim yapan birçok şirket ile ülkemize yeni sektörler kazandırdık" şeklinde konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön