19 / 04 / 2024

Tepe Prefabrik yurtdışındaki büyük projelere imza atıyor!

Tepe Prefabrik yurtdışındaki büyük projelere imza atıyor!

Tepe Prefabrik Genel Müdürü Murat Hasan Şen, hafif çelik ve yapısal çeliğin konvansiyonel inşaat metotları ve malzemeleri karşısında ekonomik ve kalıcı alternatif yapı aracı olması için çalıştıklarını dile getirdi..



Hafif çelik ve yapısal çeliğin konvansiyonel inşaat metotları ve malzemeleri karşısında ekonomik ve kalıcı alternatif yapı aracı olması için çalıştıklarını dile getiren Tepe Prefabrik Genel Müdürü Murat Hasan Şen, bu amaçla yurtdışındaki büyük projelere odaklandıklarını söyledi. Başta Irak, Azerbaycan ve Kazakistan olmak üzere birçok bölgede büyük projelere imza attıklarını belirten Şen, "35 yıllık bilgi birikimimizi sadece ülkemiz sınırlarında değil, dünyanın birçok bölgesindeki projelerin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde genişlettik. Bugün sektörün öncü firmalarından biriyiz" diye konuştu. 


İşçi kamplarından çamaşırhanelere, Türkiye'den dünyanın birçok bölgesindeki önemli projelere imza attıklarını belirten Murat Hasan Şen, "Türkiye'de inşaat, enerji, petrogaz, maden, altyapı projelerinde müteahhit firmaların taahhütlerini üstlendikleri asıl işlerine en kısa sürede odaklanmaları için bu firmaların ihtiyaçları olan işçi kampları, ofisler, hangarlar, yemekhaneler, sosyal tesisler, çamaşırhaneler gibi yaşam alanları sağladık" dedi. Şirketin, 2014 yılı Mart ayından bu yana ASO 2-3'üncü OSB'deki yeni yerinde hizmet verdiğini anlatan Şen, 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 12 bin metrekare alanda üretim yaptıklarım söyledi. 


Şen, "Tepe Prefabrik'in yeni yönetim binası, Leed belgeli yeşil bina olup, fabrika alanı modern üretim tekniklerinin uygulanacağı makine ve ekipmanlar ile donatılmıştır. Dünya firması olmuş ve bu yolda ilerleyen şirketimizin yeni tesisleri, bizim ve ülkemizin başarılarına önemli katkılar sağlayacak. Buna, inanıyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Ar-Ge'ye devam ediyoruz" Sektöre daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerine dikkat çeken Murat Hasan Şen, "Bu anlamda hafif çelik sistem geçiçi-yarı kalıcı ve kalıcı prefabrik yapıların hafifletilmesi, daha ekonomik dayanıklı malzemelerin kullanılması, roll form ve bilgisayarlı üretim teknolojilerinin şirketimizin üretim hatlarına uygulanması konularında önemli yatırımlar yaptık. Bu konularla ilgili Ar-Ge çalışmalarımız halen devam ediyor" diye konuştu. 


Üretimin yüzde 90'ı yurtdışına Tepe Prefabrik'in üretiminin yüzde 90'ının dünyanın birçok yerine ihraç edildiği bilgisini veren Murat Hasan Şen, "Peru'dan Katar'a, Rusya'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne, Almanya'dan Türkmenistan'a kadar, dünyanın birçok bölgesindeki projelerin ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Tepe Prefabrik, ülkemiz inşaat firmalarının etkili olduğu coğrafya dışmda da iddialı olmayı hedef haline getirmiştir" şeklinde konuştu. 


Türkiye'deki hafif çelik pazarım değerlendiren Şen, uzun yıllardır uluslararası kalitede üretim yapan firmaların yanı sıra birçok irili ufaklı firmanın da bulunduğunu, bunların bir kısmının da deprem, savaş gibi olağanüstü durumlarda ortaya çıkan, sürdürülebilirliklerinin tartışma konusu olduğunu söyledi. 


Hafif çelik ve yapısal çeliğin konvansiyonel inşaat metotları ve malzemeleri karşısında ekonomik ve kalıcı alternatif yapı aracı olması için çalıştıklarını dile getiren Murat Hasan Şen, "İşlerin ana hammaddesi olan kaliteli, sertifikalı çeliğin dünya pazarlarında dövize endeksli emtia olması ve belli kalitedeki yapısal çeliği üretim ve sirkülasyonunun ülkemizde kısıtlı olması hammadde girdisi ve bağlı olarak fiyatların da değişmesine neden oluyor" diye konuştu. 


Türkiye'de hafif çelik ve yapısal çeliğin yaygın olarak geçici yapıları aşan bir hacimde kullanılmasının biraz daha zaman alacak bir süreç gibi göründüğüne vurgu yapan Şen, "Sektörümüzde kayıt dışı iş gücü, standart dışı imalat, işçi sağlığı ve iş güvenliği gibi Tepe Prefabrik için olmazsa olmaz konulara gerekli hassasiyetin gösterilmemesini sorun olarak görüyoruz" dedi. 


"Tepe Prefabrik ülkemiz inşaat firmalarının etkili olduğu coğrafya dışında da iddialı olmayı hedefliyor" diyen Murat Hasan Şen, şunları söyledi: "Uluslararası çözüm ortakları ve 35 yılı aşan tecrübesi, uluslararası mühendislik ve tasarım kabiliyetleri, uluslararası iş yapabilme becerisi ve kültürü, kontratyönetimi, yöneticilerinin sektör tecrübeleri ve bilgi birikimleri ile dünya çapında ve büyük projeleri hedeflemektedir."  Roll form ve bilgisayarlı üretim teknolojileri konularında yatırımlar yaptık. Bu alanda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. 


Dünya ek


Geri Dön