25 / 04 / 2024

Tepecik'te meydan düzenleme çalışmalarına hız verildi!

Tepecik'te meydan düzenleme çalışmalarına hız verildi!

1950'li yıllarda Tepecik meydanında bulunan tarihi havuzun yeniden yapılmasının ardından bölgedeki çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, meydana kaldırım taşları döşeyerek Tepecik'e yeni ve modern bir görünüm kazandırıyor.




Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan Tepecik Merkez Saray Camii önündeki meydan düzenleme çalışmalarına hız verildi.


1950'li yıllarda Tepecik meydanında bulunan tarihi havuzun yeniden yapılmasının ardından bölgedeki çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Merkez Saray Camii önünde bulunan meydana kaldırım taşları döşeyerek Tepecik'e yeni ve modern bir görünüm kazandırıyor.


Tepeciklilerden Başkan Akgün'e Teşekkür


Camii ve çevre düzenleme çalışmalarını titizlikle takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik meydanı etrafında gerçekleştirilen yol ve tretuvar çalışmalarını da yakından takip ediyor. Başkan Akgün'ün talimatları doğrultusunda başlatılan meydan düzenleme çalışmalarından son derece mutluluk duyduklarını belirten bölge halkı, yapılan çalışmalarla Tepecik'in çehresinin değiştiğini ve modern bir kent görümüne kavuştuğunu belirterek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine teşekkür ediyor.


 "Halkımızın mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz"


Meydana döşenen taşların Tepecik Merkez Saray Camii'nin mimarisine uyum sağladığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimari açıdan İstanbul'da eşi benzeri olmayan Tepecik Merkez Saray Camii önündeki meydan düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Tepecik halkına eşi benzeri olmayan bir meydan kazandırmak içim elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Osmanlı ve Selçuk Mimarisi'nin izlerini taşıyan camiimize ibadete gelen vatandaşlarımız için başlattığımız çalışmalar kısa bir süre içerisinde tamamlanacaktır. Tepecik halkının huzuru ve mutluluğu bizim için son derece önemli. Burada ikamet eden vatandaşlarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz" ifadesini kullandı. 



Büyükçekmece Belediyesi


Geri Dön