28 / 03 / 2024

büyükçekmece tepecik meydanı

büyükçekmece tepecik meydanı

1950'li yıllarda Tepecik meydanında bulunan tarihi havuzun yeniden yapılmasının ardından bölgedeki çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, meydana kaldırım taşları döşeyerek Tepecik'e yeni ve modern bir görünüm kazandırıyor.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı'nı kiraya verecek!

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik Şenol Güneş Stadı Spor Tesisleri ve Saydağ Parkı içerisinde yer alan iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Tepecik Mevkii, Ulus ve Hürriyet Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Büyükçekmece 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin itiraz 1/1000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece İSKİ Tepecik Arıtma Tesisi yolu imar planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, İSKİ Tepecik Arıtma Tesisine Bağlantı Yolu ve Aşağı Kör Deresi Güzergahının bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıda...

Büyükçekmece Tepecik'te 6.3 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Büyükçekmece 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul İl, Büyükçekmece İlçe, Tepecik Mahallesi 576 ada, 10 parsede yer alan arsayı 6 milyon 312 bin 966 TL'ye icradan satıyor...

Büyükçekmece'ye metrobüs müjdesi!

Tepecik Meydanı'nda halka hitap eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyükçekmece'de ulaşım ve trafik sorununu çözeceklerini açıkladı.

Büyükçekmece Şenol Güneş Stadyumu gün sayıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatlarıyla eski tribünü yıkılan, yerine yeni ve modern tribün yapımı çalışmalarına başlanan Tepecik Şenol Güneş Stadyumu’nda sona gelindi.

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

Büyükçekmece'de olası depreme karşı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede toplanma alanları belirlendi. 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildi.

büyükçekmece tepecik meydanı Haberi

büyükçekmece tepecik meydanı


Büyükçekmece Belediyesi'nce yaptırılan Tepecik Merkez Saray Camii önündeki meydan düzenleme çalışmalarına hız verildi.


1950'li yıllarda Tepecik meydanında bulunan tarihi havuzun yeniden yapılmasının ardından bölgedeki çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Merkez Saray Camii önünde bulunan meydana kaldırım taşları döşeyerek Tepecik'e yeni ve modern bir görünüm kazandırıyor.


Tepeciklilerden Başkan Akgün'e Teşekkür


Camii ve çevre düzenleme çalışmalarını titizlikle takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Tepecik meydanı etrafında gerçekleştirilen yol ve tretuvar çalışmalarını da yakından takip ediyor. Başkan Akgün'ün talimatları doğrultusunda başlatılan meydan düzenleme çalışmalarından son derece mutluluk duyduklarını belirten bölge halkı, yapılan çalışmalarla Tepecik'in çehresinin değiştiğini ve modern bir kent görümüne kavuştuğunu belirterek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibine teşekkür ediyor.


 "Halkımızın mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz"


Meydana döşenen taşların Tepecik Merkez Saray...