16 / 04 / 2024

Terör mağdurları Yeni Yüksekova ile rahata kavuşacak!

Terör mağdurları Yeni Yüksekova ile rahata kavuşacak!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sebebi ile evleri hasar gören terör mağdurları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan konutların tamamlanmasıyla yeni ve modern yaşam alanına kavuşacak.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla iki yıl önce PKK'lı teröristlere yönelik 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlayan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından teröristlerin neden olduğu mağduriyetlerin giderilmesi için başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olmak üzere ilgili kurumlarca başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre terör saldırılarında evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ'ye Esenyurt Mahallesi'nde yaptırılan konutların tamamlanması için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

Terör mağdurları Yeni Yüksekova ile rahata kavuşacak!

Doğalgazla uyumu, çevre düzenlemeleri, park, taziye evi, cami, okul ve iş yerleri ile modern standartlarda yapılan 3 bin 63 konuttan, fiziki durumu büyük ölçüde tamamlanan bin 830'unun yıl sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, şunları söyledi; "Yaklaşık 3 bin binamız, evimiz ağır hasarlıydı. Bunun karşılığında 3 bin 63 konutun yapımına başladık. Bu konutlardan bin 830'unu önümüzdeki eylül ayı itibarı ile tamamlamayı hesaplıyoruz. Orası sadece konut alanı değil. Aynı zamanda 76 iş yeri, çarşısı, 2 camisi, 2 taziye evi ile 11 okulu var. Bu okullar yaklaşık 220 derslikli olacak. Parkı, bahçesi, oyun alanları, caddeleri ile tamamen yeni bir yaşam alanı oluşacak."


Geri Dön