26 / 04 / 2024

Terör mağdurlarının evleri teslim ediliyor!

Terör mağdurlarının evleri teslim ediliyor!

Diyarbakır Sur, Şırnak Cizre ve Mardin Nusaybin’de büyük bir değişim yaşanıyor. Terör mağdurları için yapılan sosyal olanaklarla dolu konut projeleri birer birer tamamlanarak ailelere teslim ediliyor. 



PKK'lı teröristler sözde özerklik ilanıyla birlikte 3 yıl önce Diyarbakır'ın Sur, Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Cizre ilçelerinde hendekler kazıp, el yapımı patlayıcılar döşedi.Bölgede yaşayan halkı göçe zorlayıp, yerlerinden eden, camilere bile bomba tuzaklayan teröristler 3 ay süren operasyonlarla etkisiz hale getirildi. 

Sabah Gazetesi'nden Hüseyin Kaçar ve Ahmet Akkuş'un haberine göre operasyonlar sırasında teröristlerin bomba tuzakladığı birçok ev, tarihi mekan ve cami zarar gördü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile operasyonların hemen ardından ilçelerin ayağa kaldırılması için projeler başlatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütünün hendekleri sebebi ile yıkıma uğrayan Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir ve Kışla Mahalleri'nde  TOKİ  tarafından yöresel mimariye uygun 5 bin konut hayata geçirildi. 

Bu konutlardan yapımı tamamlanan Fırat mahallesindeki 342 ev ve 36 iş yeri için kura dün çekildi. Hak sahiplerine kısa süre sonra konutlarının anahtarı teslim edilecek. 4 mahalllede 4 bin 658 konutun ise alt yapı çalışmaları sürüyor. Bu konutların da kuralarının bu yıl çekilerek, hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 


Geri Dön