29 / 03 / 2024

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 



Tesis Yönetim Derneği (TRFMA),  Ankara  Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

40 milyar TL’den fazla ekonomik büyüklüğü ile 1 milyondan fazla kişiye istihdam ssunan Türkiye tesis yönetim sektörünün çatı temsilcisi Tesis Yönetim Derneği, sektördeki problemlerin çözümü amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile Tesis Yönetim Yasa Tasarısı için protokol imzalayan dernek, sektörün hizmetleri ile ilgili yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması kapsamında düzenlenecek çalıştay için ilk toplantıyı yaptı. Dernek tarafından yapılan çalıştay toplantısı ile yasa tasarısının ilk adımı atıldı. 

Başarılı örnekler araştırılarak ihtiyaçlar belirlenecek

Dernek ve üniversiteler arasında görev paylaşımı yapılan ilk toplantıda; Ankara Üniversitesi dünyadaki tesis yönetimi yasalarındaki başarılı modelleri araştırarak, örnekleri aktaracak. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Türkiye’deki tesis yönetimi eğitimlerinin envanterini çıkararak, dünyadaki tesis yönetimi eğitimleri ile karşılaştırarak, sektörün eğitim ihtiyaçlarını belirleyecek. TRFMA diğer STK’larla görüşerek sektör beklentilerini tespit ederek, İTO 29 numaralı Destek Hizmetler Komitesi’nde sürdürülen İstanbul Tesis Yönetimi Pazar Araştırması’na destek olacak. 

Yasa ile birlikte sektörün ekonomiye katkıları artacak 

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Sektör sorunlarına odaklanan derneğimiz ile bugün yine sektörümüzün çok önemli bir eksiğini gidermek için adım attık. Sektörde tesis yönetim yasasının olmaması; hizmet kalitesinden eğitime, hizmetlerin belirlenmesinden fiyat politikası ve çalışan niteliklerine kadar birçok eksiğe yol açıyor. Hazırlanacak tesis yönetim yasa önerisi ile tesis yönetim firmalarının taşımaları gereken nitelikler ve sahip olmaları gereken sertifikasyonlar belirlenebilecek. Böylece yaşam alanlarında yaşanan sorunların önüne geçilerek toplumsal barışa katkıda bulunulacak. Yine yasayla sektörümüzde kalite ve hizmet standardı da artacak. Hizmet alanlar, sektör paydaşları ve ülke ekonomisi sektörün yarattığı katma değerden daha fazla yararlanacak.”

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Sonuçlar, Tesis Yönetimi ve Pandemi ile Mücadele Konferansı’nda açıklanacak

İlk toplantı; Tesis Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Bozan ve Yönetim Kurulu Üyesi  Erhan Demirtaş, Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, Doç. Dr. Yeşim Tanrıvermiş ve Salih Demirkaya, Sinan Güneş ve Sayın Esra Keskin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sosyal Meslek Yüksekokulu Emlak Yönetimi Bölümü Doç. Dr. Cansu Şarkaya İçellioğlu, Dr. M. Koray Erentürk ve Öğr. Gör. Mustafa Gürkan Güler’in katılımıyla   düzenlendi. Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş’in çalıştay kurulu başkanlığına, Dr. M. Koray Erentürk’ün çalıştay sekreterliğine seçildiği toplantıyla ilgili ilk sonuçlar; 1-2 Haziran'da The Ritz Carlton İstanbul’da TRFMA tarafından yapılacak olan TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetimi ve Pandemi ile Mücadele Konferansı’nda paylaşılacak.

Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği'nden yeni bir işbirliği! 


Geri Dön