28 / 03 / 2024

The House Hotels yeni binalar arıyor!

The House Hotels yeni binalar arıyor!

The House Cafe'nin sahipleriyle İrlandalı fon Kerten'in ortak yatırımı olan The House Hotels'in İstanbul'da bir butik otel ve apart zinciri kurmak üzere yola çıktığını hatırlayacaksınız



Galatasaray ve Nişantaşı'nın ardından son olarak Ortaköy'de de lüks bir butik otel açan grup, İstanbul'da yeni oteller için arayışlarını sürdürüyor. The House Hotels'in çiçeği burnunda Genel Müdürü Cenk Göktalay da Karaköy, Gümüşsüyü, Tophane ve Maslak'ta bina aradıklarını doğruluyor. Hatta bu semtlerdeki bazı mülk sahipleriyle görüşmelere başlanmış bile. Göktalay, bugüne kadar 23 mülk sahibiyle görüştüklerini, bunlardan üçüyle anlaşmak üzere olduklarını anlatıyor. Nerede mi Cenk Göktalay, henüz el sıkışılmadığı için nokta tarif vermiyor. Biraz zorlayınca, Maslak'ta eski Akbank binasının yanındaki binalardan birini, Tarlabaşı'nda bir oteli, Ortaköy'de de aparta dönüştürülebilecek bir köşkü gözlerine kestirdiklerini öğreniyoruz.

Göktalay, bugüne kadar yaptıkları yatırımlarda binaların restorasyon ve inşa süreçlerinde de yer aldıklarını belirtiyor. Ancak bundan sonra tablo değişecek. "Restorasyon ve altyapı yatırımlarını bina sahiplerinin üstlenmesini talep ediyoruz" diyen Göktalay, dekorasyon maliyetlerininse The House Hotels tarafından üstleneceğini söylüyor. Grup bir otelde oda başına ortalama 12-15 bin euro dekorasyon harcaması yapıyor. Kiranın yanı sıra mülk sahiplerine cirodan pay vereceklerini de açıklayan Göktalay, "işlettiğimiz bir binanın değerinin 10 yıl içinde 2 katına çıkacağını öngörüyoruz" diyerek uygun binası olanlara bir nevi çağrıda bulunuyor.

Bu arada ekleyelim, Cenk Göktalay, The House otellerindeki doluluk oranının yüzde 85-87 arasında olduğunu vurguluyor. Bu otellerdeki oda fiyatlarının 120 euro'dan başlayıp 1.039 euro'ya kadar çıktığı düşünülürse kıskandıracak bir oran gibi görünüyor.
Para


Geri Dön