25 / 04 / 2024

Thodex'in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL'ye el konuldu!

Thodex'in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL'ye el konuldu!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex'in banka hesabında yer alan yaklaşık 16 milyon TL haciz edildi.



Geçtiğimiz aylarda 400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mağdur olan kişinin alacağına karşın başlattığı icra işlemleri dahilinde şirketin 3 aracı ile banka hesabında bulunan 16 milyon TL haciz edildi.

Thodex vurgununda mağdur olan A.Ş.H'nın avukatı Berke Kaşıkaralar alacağını almak için istanbul Anadolu 18. İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaparak icra takibi başlattı.

İcra Müdürlüğü tarafından hazırlanan tensip zaptında Thodex'e ait 3 ayrı aracın haciz edilmesine karar verildi. Ek olarak firmaya ait banka hesabının haczedilmesi için müzekkere gönderilmesine karar verildi.

Bu karar dahilinde ulaştığı bankalardan birinden gelen cevapta, Koineks Teknoloji AŞ'ye ait bir şubedeki 3 ayrı hesapta toplam 15 milyon 945 bin 351 lira ile 16 avro bulunduğu dile getirirdi. 

Bu tutarlar üzerinde daha önceden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı,  Ankara  Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilmiş tedbir kararları ile hacizler olduğu ifade edilen yazıda, bu tedbir ve haciz kararlarından sonra gelmek üzere bu paralar üzerine haciz şerhi konulduğu belirtildi.

Thodex in banka hesabındaki yaklaşık 16 milyon TL ye el konuldu!

Dosyalar tahsis edilmiyor

Thodex'e uygulanan haciz işlemi için gazetecilere açıklama yapan avukat Berke Kaşıkaralar, haciz işleminin başladığını söyleyerek "Koinesk Teknoloji AŞ, 7 günlük itiraz süreci içerisinde herhangi bir itirazda bulunmamıştır. Bu nedenle dosyaları kesinleşmiş bulunmaktadır. Akabindeyse haciz işlemlerine başladık. Başladığımız haciz işlemlerinde sırasıyla plakalarına haciz koyduk, taşınmazı bulunmadığından, taşınmazına haciz koyamadık."

Gerekli ihbarnameleri ilgili bankalara ilettiklerini dile getiren Kaşıkaralar, "İlgili bankalardan gelen cevaba göre Koineks Teknoloji AŞ'ye ait hesaplarda toplam 16 milyon lira tutarında bir mevduat mevcut olup, bu mevduata haciz işlemi uygulamış bulunmaktayız. Ancak bizden önce gelen 120 kişinin olması dolayısıyla dosyamızı tahsil edemiyoruz. Bu nedenle de müvekkilimiz mağdur bulunmaktadır" şeklinde konuştu. 

Avukat, mağdur olan müvekkilinin yaklaşık 50 bin TL zararda olduğunu söyleyerek "Bundan sonraki süreç Koineks Teknoloji Anonim Şirketi, ilgili tedbirleri ve savcılık makamının mahkeme tedbirleri kalktıktan sonra sanıyorum ki iflas masasına devredilecektir. Devredildikten sonra alacaklılar, öncelikli alacaklılar olmak üzere diğer alacaklılar tahsili gerçekleştirecektir" dedi.

Thodex'in finans uzmanının serbest bırakılması için yapılan itiraz reddedildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön