24 / 04 / 2024

THY, Aydın-Çıldır Havalimanı kiralamasına en yüksek teklifi verdi!

THY, Aydın-Çıldır Havalimanı kiralamasına en yüksek teklifi verdi!

Aydın-Çıldır Havalimanı'nın kiralama suretiyle işletilmesi ihalesinde, THY Anonim Ortaklığı 'KDV hariç yıllık net karın yüzde 7'si' ile en yüksek teklifi verdi



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü APK Daire Bakanı Zafer Topuz başkanlığında DHMİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ihaleye, THY Anonim Ortaklığı ve Güneş Express Havacılık AŞ katıldı.

İsteklilerin dış ve iç zarflarının incelenmesinin ardından isteklilerin her biri ile ayrı ayrı 3 tur pazarlık yapıldı. Daha sonra, isteklilerle yaklaşık 20 dakika süren açık pazarlık görüşmesine geçildi.

Topuz, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, istekliler çekilinceye kadar devam eden açık pazarlık görüşmesi sonucunda, ilk tekliflerinin üzerine THY Anonim Ortaklığı'nın nihai teklifinin en yüksek dönem net kar paylaşım oranı olarak yüzde 7 verdiğini söyledi.

Güneş Ekspress Havacılık AŞ'nin teklifinin ise yüzde 4,5'te kaldığını ifade eden Topuz, ''Bu durumda en yüksek dönem net kar paylaşım oranı veren THY Anonim Ortaklığı olmuş oluyor'' dedi.

Topuz, ihale kararının, Rekabet Kurumu'nca değerlendirilmesi ve DHMİ Yönetim Kurulu tarafından onaylanmasından sonra istekliye tebliği edileceğini ardından İhale Şartnamesi ekinde yer alan Uygulama Sözleşmesi Taslağı ve eklerinin taraflar arasında imzalanarak yürürlüğe gireceğini söyledi.

AA


Geri Dön