28 / 03 / 2024

Akçansa, yeni temsilcileri ile Geleceğin Liderleri programında bir araya geldi!

 Akçansa, yeni temsilcileri ile Geleceğin Liderleri programında bir araya geldi!

Türkiye çimento sektörünün lideri Akçansa, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemini vurgulamak üzere bayilerinin yeni nesil temsilcileriyle“Geleceğin Liderleri” buluşmalarında bir araya gelmek üzere yeni bir çalışma başlattı



İlki 17 Mayıs 2012 tarihinde Sabancı Center’da gerçekleşen toplantı, bayiler ve genç çocukları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Akçansa’nın en önemli paydaşlarından biri olan bayilerle yürütülen ilişkilerin ve bu ilişkinin en önemli ayaklarından “Bayilerin Kurumsallaşması” konusunun irdelendiği toplantıda, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Sebilcioğlu Kurumsallaşma konusunda bir seminer verdi. 


Toplantı’da sürdürülebilirliğin en önemli yapı taşlarından birinin kurumsal yapının sağlam olarak kurulması olduğunu belirten Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, “Sürdürülebilir büyüme ve krizlere karşı etkin korunma,  kurumsallaşma düzeyinin artırılması ve iyi bir yönetim ile mümkün. Öte yandan, görev ve sorumlulukların net olarak belirlendiği ve şirket içi iletişimin şeffaf olarak oluşturulduğu bir yapının kurulması, şirket faaliyetlerinin daha kolay takip edilmesine yarayacak.” dedi. 


Aile şirketleri kurumsallaşmalı


Yapılan bir araştırmaya göre, aile şirketlerinin genellikle 3. kuşağa geçerken yok olduğuna işaret eden Gürdal, “Büyük emeklerle kurulan ve aile için büyük önem taşıyan şirketler, kurumsallaşmada geç kalınması ve aile ile şirket arasındaki ilişkilerin düzenlenmemiş olması yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu doğrultuda gelecek nesillerin şirkete yönelik hazırlanması da en önemli noktaların başında yer alıyor. Çünkü, gençlerin taze ve yaratıcı fikirleri, farklı perspektiften bakışları ve bir eski kuşağa göre teknolojiye ve sosyal medyaya hakimiyetleri, şirketlerin tazelenmesine yardımcı oluyor. Biz de Akçansa olarak, genç yetenekleri çok önemsiyor, onları geleceğin liderleri olarak görüyoruz. Bu kapsamda da, bayilerimizin kurumsallaşması, yanı sıra ailelerindeki genç yeteneklerin de bünyelerine katılması bayilerimizle gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir iş yapış biçimimiz için büyük önem taşıyor.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 


Akçansa, farklı etkinliklerle geleceğin liderleriyle buluşmaya devam edecek.




Geri Dön