28 / 03 / 2024

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 



Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA), Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen programa katılan mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi 11 gönüllü, TİKA'nın çalışmalarında yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesinde inşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Mehmet Emre Ek, programa katılmanın kendisi için çok güzel bir fırsat olduğunu belirterek, restorasyon çalışmaları kapsamında mimar ve şeflerin kendilerine farklı görevler verdiğini söyledi.

Restorasyon için çizimler yapıp sıva çalışmalarında yer aldıklarını belirten Ek, "Teknik ofiste projelere bakıyor, onlarla birlikte kontrol ediyoruz. Teknik ofiste çalışma fırsatı bulduk. Şantiye ve içerisinde olan durumların haricinde teknik ofiste projelerin nasıl incelendiği, uygulandığını görme fırsatı buluyoruz." dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesinde mimarlık okuyan İslam Filizfidanoğlu da ülkede TİKA tarafından daha önce restorasyonu yapılan eserleri de yakından görme fırsatı bulduklarını belirterek, devam eden Sultan Murat Camisi'nin restorasyonunda birçok iş kolunda çalışmalara katıldıklarını söyledi.Program kapsamında öğrenciler kalem işi süslemeler, tamamlanmış duvarların derz çalışmaları, boyama, ölçülendirme, beton döküm işlemleri gibi farklı restorasyon çalışmalarına katıldı.

 

TİKA 6 ayda 800 proje hayata geçirdi!


Geri Dön