24 / 04 / 2024

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

TİKA, Osmanlı dönemi eseri Nablus Belediye Kütüphanesini restore etti!

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.




Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrinde Osmanlı döneminde inşa edilen Belediye Kütüphanesinin restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistin'deki en büyük kütüphanelerden biri olan Nablus'taki tarihi bina, restorasyondan sonra törenle belediyeye teslim edildi.

TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Nablus Belediye Kütüphanesini yeniden Filistin'e kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman Filistin'e destek verilmesi gerektiğini dile getiren Çetinkaya, TİKA'nın da bu kapsamda elinden geleni yaptığını belirtti.

Nablus Belediye Başkanı Semih Tıbeyle de kütüphanenin ve içindeki tarihi arşivin kaybolmaktan ve harap duruma gelmekten kurtarılması amacıyla restorasyon yapıldığını söyledi.

Tıbeyle, kütüphanenin restorasyon sonrası resmi açılışının, TİKA'nın Filistin'deki diğer projeleriyle beraber Türk yetkililerin katılımıyla daha sonra yapılacağını belirtti.


Geri Dön