18 / 04 / 2024

Nablus Belediye Kütüphanesi restorasyon

Nablus Belediye Kütüphanesi restorasyon

Filistin'deki en büyük kütüphaneler arasında yer alan Nablus'taki tarihi bina, restorasyonun ardından törenle belediyeye teslim edildi.

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...

1957 yılında belediye bütçesine 500 milyon lira ayrılacağı belirtilmiş. Rekor bütçenin imar ve istimlak çalışmalarından dolayı bu rakama ulaştığı aktarılmış.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla metro hattında TBM çıkış töreni yapıldı! 

Nisan 2023'te hizmete açılacak olan Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu'nda 2 TBM çıkış töreni bugün yapıldı. Tören İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kepez'e 'Burhanettin Onat Kütüphanesi' geliyor!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından DokumaPark'a Burhanettin Onat Çocuk Kütüphanesi inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

Keçiören Yükseltepe'deki Mehmet Doğan Kütüphanesi açıldı!

Keçiören Yükseltepe'ye Mehmet Doğan Kütüphanesi yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 sonunda tamamlanacak!

Yapımına 2019 yılında başlanan İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin yeni binası 2021 yılı sonunda tamamlanacak...

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Diyarbakır Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi açıldı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan 42 yıllık binanın yetersiz olması nedeniyle İl Halk Kütüphanesi için 10 bin metrekarelik alanda yeni bina inşa edildi.

Nablus Belediye Kütüphanesi restorasyon Haberi

Nablus Belediye Kütüphanesi restorasyon


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrinde Osmanlı döneminde inşa edilen Belediye Kütüphanesinin restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Filistin'deki en büyük kütüphanelerden biri olan Nablus'taki tarihi bina, restorasyondan sonra törenle belediyeye teslim edildi.

TİKA Filistin Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya, törende gerçekleştirdiği konuşmada, Nablus Belediye Kütüphanesini yeniden Filistin'e kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman Filistin'e destek verilmesi gerektiğini dile getiren Çetinkaya, TİKA'nın da bu kapsamda elinden geleni yaptığını belirtti.

Nablus Belediye Başkanı Semih Tıbeyle de kütüphanenin ve içindeki tarihi arşivin kaybolmaktan ve harap duruma gelmekten kurtarılması amacıyla restorasyon yapıldığını söyledi.

Tıbeyle, kütüphanenin restorasyon sonrası resmi açılışının, TİKA'nın Filistin'deki diğer projeleriyle beraber Türk yetkililerin katılımıyla daha sonra yapılacağını...