27 / 04 / 2024

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA'nın Makedonya'daki projeleri 900'ü aştı!

TİKA, 2005 yılından beri faaliyet gösterdiği Makedonya'da birçok alanda 900'ün üzerinde projeyi hayata geçirdi.TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi.



Makedonya'da 2005 yılından beri faaliyetlerine devam eden TİKA, eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, kırsal kalkınma, idari ve sivil altyapıların güçlendirilmesi, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve ecdat yadigarı kültürel mirasın korunması alanlarında 900'den fazla projeye imza attı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eğitimden sağlığa, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinden kırsal kalkınmanın sağlanmasına, idari ve sivil altyapıların güçlendirilmesinden kurumsal kapasitenin geliştirilmesine katkı sunan TİKA, bunların yanı sıra Makedonya'daki ecdat yadigarı kültürel mirasın korunmasına katkı sağlıyor.

TİKA'nın en fazla önem verdiği sektörlerin başında eğitim geliyor. TİKA Makedonya'nın farklı bölgelerinde, okulların inşaatı ve mevcut okulların kapsamlı tadilatı ile donanımı noktasında birçok proje hayata geçirdi. Irk, din ve dil ayrımı yapmadan her çocuğun eşit şartlarda eğitim alması için çalışmaları hayata geçiriyor. TİKA, bugüne kadar 24'ü onarım, 14'ü inşaat olmak üzere, toplam 38 ilköğretim okulu ve lise ile üniversiteleri yeniledi, yaklaşık 15 bin öğrenciye hizmet veren bu okullar bölgelerinin seçkin eğitim kurumlarını oluşturuyor. 

TİKA Makedonya'da ayrıca, ekonominin canlanması ile üretimin teşvik edilmesi ve çeşitlendirilmesi projelerini de her yıl geliştirerek uygulamayı sürdürüyor. 


Geri Dön