25 / 04 / 2024

Tikveşli Bilgi Evi hizmete açıldı!

Tikveşli Bilgi Evi hizmete açıldı!

Tikveşli Bilgi Evi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Adayı Halis Dalkılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal ile bölge haklının katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı.




Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tikveşli Bilgi Evi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Adayı Halis Dalkılıç ve AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal ile bölge haklının katılımıyla gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış öncesinde Bilgi Evinde eğitim görecek çocuklar için eğlenceli gösteriler düzenlendi.


Bilgi Evlerinin öğrencilere sağladığı katkılara dikkat çeken Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bilgi Evi sadece okulda gördüğümüz eğitimlerin destek olarak alındığı bir dershane gibi görülmesin. Burada birçok ders veriliyor, bunlar önemli. Bu anlamda okuldaki eksiklerimizi burada tamamlıyoruz. Ancak bir başka önemli şey daha önemli; evde, okulda ya da dershanede bulamadığınız dostluk ve arkadaşlık ortamını burada sağlıyoruz. Ayrıca özel bilgisayar odası, kütüphane, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra milli ve manevi değerlerin paylaşıldığı imkanı alıyorsunuz. Yine ayrıca bu Bilgi Evlerinde almış olduğunuz bilginin okul hayatına katkısını, kültürel etkinliklerin sizlerle birlikte yapılmasıyla hayatınıza farklı bir renk katıyor. Her mahallede bir Bilgi Evini öncelikli olarak yapmak istiyoruz. Sonrasında da ihtiyaçlara göre yatırımlarımızı arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Bugün 6’ıncı Bilgi Evimizi hizmete açıyoruz. Önümüzdeki hafta sonuna kadar bu rakamı 9’a kadar çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl Bilgi Evlerimizde 5 binin üzerinde öğrencimize çeşitli kurslarla destek olacağız” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Tikveşli Bilgi Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar öğrencilerin hizmetine açılan Bilgi Evi’ni gezdi.


TİKVEŞLİ BİLGİ EVİ’NDE 400’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bu yıl eğitime açtığı Tikveşli Bilgi Evi, 166 metrekarelik iki katlı bir demonte bir yapıdan oluşuyor. Bilgi Evi’nde hobi odası, bilgisayar odası, kütüphane ve derslikler bulunuyor. Bilgi Evi’nde verilecek dersler arasında fen, matematik, Türkçe, İngilizce, ebru sanatı, kaligrafi, fotoğrafçılık, resim kursları, gitar, keman, drama yer alıyor. Değerler Eğitimi kapsamında  Sahabe Hayatı, Kur’an-ı Kerim, İlmihal Bilgisi, Osmanlıca gibi kursların verildiği Bilgi Evleri, sosyal ve kültürel geziler de düzenliyor. 



Gaziosmanpaşa Belediyesi



Geri Dön