26 / 04 / 2024

Time Out İstanbul ve Beyaz Art yaz sergisi düzenledi!

Time Out İstanbul ve Beyaz Art yaz sergisi düzenledi!

İstanbul ve Türkiyede faaliyet gösteren mimarların plan, eskiz, fotoğraf, maket gibi çeşitli çalışmalarını ilk kez 'İstanbul Yaz Sergisinde bir araya geldi. Sergiyi Time Out İstanbul ve Beyaz Art üstlendi



İstanbul ve Türkiyede faaliyet gösteren mimarların plan, eskiz, fotoğraf, maket gibi çeşitli çalışmalarını ilk kez 'İstanbul Yaz Sergisinde bir araya geldi. Time Out İstanbul ve Beyaz Art'ın organizasyonu olan serginin ana temalarından biri de 'sanatta demokrasi.'Sergide Adnan Serbest, Autoban Mimarlık, Aziz Sarıyer, Can Çinici, EAA - Emre Arolat Architects, Gökhan Avcıoğlu, Han Tümertekin, Tabanlıoğlu Mimarlık ve Zaha Hadid gibi mimarların ve mimarlık ofislerinin eserlerine yer veriliyor.

Serginin mimarlık bölümünün küratörlüğünü üstlenen, mimari teorisyen ve eleştirmen Gökhan Karakuş, sergilenen eserlerin seçiminde, İstanbul, Türkiye ve bölgenin içinde bulunduğu önemli mimari gelişim süreci hakkında genel fikir veren eserlerin değerlendirildiğini dile getirdi. İstanbul ve Türkiyenin yapılı çevresinin oluşumunda kritik bir dönemde bulunulduğuna dikkat çeken Karakuş, Böyle bir ortamda, mimari önemli bir dönüm noktasında. Yapı sektöründe yaşanan ikinci hızlı yükseliş, şüpheli binalara yenilerini ekliyor. Tük inşaat sektörünü bugün, tarihi yaklaşımlar, ucuz ticari yaklaşım ve zayıf modernizm yönetiyor. Daha ileri mimari konseptler benimseyen mimarlar, fikirlerini ortaya koyabilecekleri elverişli platformlara sahip değil. Bizde İstanbul Yaz Sergisinin mimari bölümü ile bu mimarların fikirlerini yansıtan eserlerini daha geniş bir kitleye taşımak istiyoruz diye konuştu.


Geri Dön