29 / 03 / 2024

Timsah Arena'nın zemini çöktü!

Timsah Arena'nın zemini çöktü!

Bursa CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, Timsah Arena'da taraftarın giriş yaptığı ana kapıların olduğu bölümdeki zeminin çöktüğünü belirterek, "Konu artık halkın hayatını tehlikeye atma durumuna gelmiştir" dedi.



Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu olarak adlandırılan Timsah Arena'da taraftarın giriş yaptığı ana kapıların olduğu bölümde gerçekleşen zemin çökmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, stadın görünümünün hala şantiye alanını andırdığını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulundu. Özdemir, "Açılışı sırasında borusu patlayıp tavanı çöken, halen şantiye görünümünde olan, maketiyle uzaktan yakından benzerliği bulunmayan Timsah Arena'da son yaşananlar konunun vahametini gözler önüne sermektedir" açıklamasını yaptı. 


ALTEPE'YE GÖNDERME 


Dünyanın heyecan verici 10 stadı arasında gösterildiği iddia edilen stadın fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen Başkan Özdemir, "Gerçek Bursaspor taraftarı, 5 yıldır bekledikleri stadın açılışında Cumhurbaşkanına ve kendilerine tepki gelebilir korkusuyla stada sokulmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışa gelecek olmasıyla erken açılan statta sorunlar da şu ana kadar giderilmemiştir. Büyükşehir ismi konulan Timsah Arena şu anda adeta şantiye gibidir. Son yaşanan zemin çökme hadisesi de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 'Ben yaptım oldu' zihniyetinin yansımasıdır. Statla birlikte Altepe'nin vizyonu da çöküyor" diye konuştu. 




Bursa Kent




Haber Yenişehir Yörem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Timsah Arena'da taraftarın giriş yaptığı ana kapıların olduğu bölümdeki zeminin çöktüğünü belirterek, "Konu artık iş bilmezliği geçmiş, halkın hayatını tehlikeye atma durumuna gelmiştir" dedi. 


Büyükşehir Belediye Stadyumu olarak adlandırılan Timsah Arena'da taraftarın giriş yaptığı ana kapıların olduğu bölümde gerçekleşen zemin çökmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özdemir, stadın görünümünün hala şantiye alanını andırdığını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesine eleştirilerde bulundu. Özdemir, "Açılışı sırasında borusu patlayıp tavanı çöken, halen şantiye görünümünde olan, maketiyle uzaktan yakından benzerliği bulunmayan Timsah Arena'da son yaşananlar konunun vahametini gözler önüne sermektedir" dedi. 


Dünyanın heyecan verici 10 stadı arasında gösterildiği iddia edilen stadın fiyaskoyla sonuçlandığını söyleyen Başkan Özdemir, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacak olması sebebiyle stat şehir dışından gelen kişilerle açılmıştır. Gerçek Bursaspor taraftan, 5 yıldır bekledikleri stadın açılışında Cumhurbaşkanına ve kendilerine tepki gelebilir korkusuyla stada sokulmamıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışa gelecek olmasıyla erken açılan statta sorunlar da şu ana kadar giderilmemiştir. Büyükşehir ismi konulan Timsah Arena şu anda adeta şantiye gibidir. Son yaşanan zemin çökme hadisesi de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin 'Ben yaptım oldu' zihniyetinin yansımasıdır. Stadla birlikte Altepe'nin vizyonu da çöküyor" dedi. 


"Bursa'nın en büyük değerlerinden ve markalarından biri olan Bursaspor'a reva görülen stat bu mudur?" diyen Özdemir, "Timsah Arena denildi ama Tımsah'ın kafası yok, zevksizlik timsali takılan sineklikler sebebiyle stadın altı kaval üstü şişhane. Stada giden Bursaspor taraftarının, maç sonunda evlerine dönmesi işkence haline geliyor. Birçok işi başaramadıkları gibi stat projesini de ellerine yüzlerine bulaştırmış durumdalar. Stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa inşa etmek yerine 'Ben yapacağım' hırsıyla yola çıkan Recep Altepe, Timsah Arena'nın bu halde olmasının baş sorumlusudur" dedi. 


Konunun artık hayati tehlike durumuna geldiğini belirten Özdemir, "Bir maç sırasında o zemin çökseydi ne olurdu? Recep Altepe bunun vebalini nasıl ödeyebilirdi? İlerleyen dönemde stadın farklı bölgelerinin çökmeyeceğinin garantisini kim verecek? Bu stat tam kapasite ile dolduğunda ne tür tehlikeler vatandaşımızı bekliyor? Bu soruları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin Bursa halkına cevaplama zorunluluğu vardır" dedi.




Yenişehir Yörem 


Geri Dön